Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak. Hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının belirgin bir şekilde düşeceğini belirten meteoroloji batı bölgelerinden başlayarak kar yağışının etkili olacağı bildirildi. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son raporlara göre, yurt genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı bölgelerinde önemli ölçüde azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonu hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceği ve kar yağışının batıdan ülkeye gireceği bildirildi.

Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da başlayacak olan kar yağışı, Pazar günü iç bölgelere de etkisini artırarak devam ettirecek. İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul'un kalan kesimleri ise sağanak yağışın etkisi altında olacak.

Kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, soğuyan hava koşullarıyla birlikte hafta sonu ve hafta başında ülke genelinde kar yağışına karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Ülkenin doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Van, Ardahan, Kars, Artvin, Rize, Hakkari ve Balıkesir'in batısında yağışlı, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

Sonraki Haber