Kara Kartal ligde iki maç sonra kazandı öz ‘güven’i yerine geldi

Ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor'u evinde 2-1 yenen Beşiktaş, kötü gidişe ‘dur’ dedi. Siyah-beyazlıların forveti Güven Yalçın, attığı iki güzel golle haftaya damga vurdu

BEŞİKTAŞ Süper Lig'in 8'inci haftasında Sivasspor'u mağlup ederek rahat nefes aldı. Önceki akşam Vodafone Park’ta oynanan müsabakayı 2-1 kazanan siyah-beyazlılar, ligde iki maçlık aranın ardından galibiyet sevinci yaşadı. Kara Kartallar puanını 17'ye yükseltip milli maç arasına moralli girdi.

JENERİKLİK VOLE

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın ilk 11'de şans verdiği forvet Güven Yalçın, attığı iki şık golle galibiyetin başrol oyuncusu oldu. 22 yaşındaki futbolcu özellikle 32'nci dakikada sağ kanattan Rosier'in ortasına yaptığı vole vuruşu ile sezonun en güzel gollerinden birine imza attı.

Geçen hafta Altay karşısında da Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Güven, böylece ligdeki gol sayısını 3'e yükseltti. 86 dakika oyunda kalan genç futbolcu, kenara gelirken Beşiktaş taraftarınca uzun süre alkışlandı. Golcü oyuncu, maçın ardından tribünlerde bekleyen Beşiktaşlıların “üçlü” isteğini de kırmadı.

GENÇLERE FORMA VERMEYE DEVAM

Son dönemde sakat oyuncularının çokluğu nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Beşiktaş teknik ekibi, Sivasspor karşısında da genç oyuncularına şans tanıdı. Güven Yalçın'ın yanı sıra 20 yaşındaki Rıdvan Yılmaz sol bekte, 18 yaşındaki Serdar Saatçı savunmanın ortasında, 20 yaşındaki Can Bozdoğan da orta sahada görev yaptı. Öte yandan, iki hafta önce iç sahadaki Adana Demirspor maçında sakatlanan Domagoj Vida önceki akşam formasına kavuşurken, 4’üncü haftada Vodafone Park’ta oynanan Yeni Malatyaspor müsabakasında sakatlanıp maçı yarım bırakan Alex Teixeira da Sivasspor karşılaşmasının son yarım saatlik bölümünde sahada yer aldı.

MİLLİ MAÇ ARASI İLAÇ OLACAK

Geride kalan iki haftalık zaman diliminde peş peşe gelen sakatlık haberleriyle sıkıntıya düşen Beşiktaş, milli maçlar dolayısıyla Süper Lig’e verilecek arada güç depolayacak. Normal şartlarda Cezayir Milli Takımı’nda forma giyen Rachid Ghezzal, Bosna Hersek Milli Takımı’nda görev yapan Miralem Pjanic ve Kanada Milli Takımı’nın değişmezlerinden Cyle Larin ile Atiba Hutchinson bu kez milli takımlarına gitmeyecek. Sakatlıkları bulunan bu oyuncular milli maç arasını Beşiktaş tesislerinde geçirecek ve tedavi süreçlerini tamamlayıp antrenman eksiklerini giderecek. Söz konusu 4 ismin de 10 günlük aradan sonra formasına kavuşması bekleniyor.

SERGEN YALÇIN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

SON şampiyon Beşiktaş’ın başarılı teknik direktörü Sergen Yalçın, Sivasspor maçında öfkesine yenik düştü. Müsabakanın ilk devresinin 42’nci dakikasında Can Bozdoğan’a yapılan faulün es geçilmesine sinirlenen Sergen Yalçın, hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya tepki gösterdi ve saha kenarına doğru gelen topa vurdu. Yalçın, bu hareketinden sonra kırmızı kartla cezalandırıldı. Yalçın, 9’uncu haftadaki Başakşehir maçında takımının başında olamayacak.

Maç sonunda olayla ilgili açıklama yapan yardımcı antrenör Murat Şahin, Yalçın’ın saha içine girerek topa vurduğu için kırmızı kart gördüğünü söyleyerek şunları kaydetti: “Hocanın atılması tamamen sahaya girip topa vurmasıyla ilgili. Kurallara göre kırmızı kartla cezalandırılıyorsun. Herhangi sözlü ve fiili bir şey yok. Sadece sahaya girip topa vurduğu için atıldı.”

Sosyal medyadaki bazı futbol otoriteleri ise Sergen Yalçın’ın hakeme küfür ettiğini ve sözlü hakareti dolayısıyla cezasının en az 3 maçtan başlaması gerektiğini savundu.

Sonraki Haber