Kara-Kartal’ın yeni teknik direktörü belli oluyor! Genesio’da geri sayım

Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’la anlaşmasının ardından teknik direktör arayışlarında tek adaya düşen Beşiktaş, Fransız teknik adam Bruno Genesio ile anlaşmaya vardı. Genesio’nun cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçında takımın başında yer alması bekleniyor

Bruno Genesio, bu sezon Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay’ın ardından dördüncü teknik direktör olacak.

Beşiktaş, bu sezonki dördüncü teknik direktörünü belirlemek için sona yaklaştı. Rıza Çalımbay’ın ardından takımın emanet edileceği isim hakkında çalışmaların sürdüğü siyah-beyazlıların Fransız teknik direktör Bruno Genesio'yu birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor. Sergen Yalçın, Antalyaspor ile anlaşmasının ardından siyah-beyazlılarda teknik direktör adayları 1’e düşmüştü.

KASIMPAŞA MAÇINDA SAHADA

Ağırlığı yabancı teknik adamlara veren siyah-beyazlı yönetim, Fransız teknik direktör Bruno Genesio ile prensipte el sıkıştı. Beşiktaş'ın, 57 yaşındaki teknik adamı birkaç gün içinde İstanbul'a getirip, imzaların atılması ve Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında 5 Ocak Cuma günü saat 20.00'de Dolmabahçe'de oynanacak Kasımpaşa müsabakasında takımın başında yer alması planlanıyor.

1,5 YILLIK SÖZLEŞME

2015-2016 / 2018-2019 sezonları arasında Fransa Ligue 1 takımlarından Olimpik Lyon, 2019-2020 / 2020-2021'de Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ve son olarak da 2020-2021 / 2023-2024 dönemlerinde Fransa'da Rennes'i çalıştıran Genesio'nun, siyah-beyazlılarla 1.5+1 yıllık mukavele yapması bekleniyor.

SERGEN YALÇIN: BEŞİKTAŞ’I BEKLEDİM AMA TEKLİF GELMEDİ

Uzun süre Beşiktaş ile adı anılan Sergen Yalçın'ın yeni takımı belli oldu. Yalçın, Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Hürriyet’e açıklamalarda bulunan deneyimli teknik direktör, “Beşiktaş’tan haber gelmedi. İsmim geçti evet ama yapacak bir şey yok. Çalışmak zorundayız. Ekibim 2 yıldır beni bekliyor. Şartlarda anlaştık. Ben her zaman Beşiktaş’ın emrindeyim ama haber gelmeyince yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

GENÇ OYUNCULARA BÜYÜK ŞANS VERİYOR

Fransız teknik direktör daha önce görev aldığı takımlarda çok sayıda genç oyuncuyu parlatarak kulüplere önemli katkı sağladı ve maddi olarak büyük getiri elde edilmesine yardımcı bulundu. Lyon ve Rennes de bıraktığı etkiyle birlikte bu iki kulübün yaklaşık 750 milyon Euro bonservisli satış yapmasına da ön ayak oldu. Bu veriler ışığında Genesio, diğer adayların önüne geçti.

Sonraki Haber