Kara propaganda: Salgının yeni üssü Türkiye mi olacak?

Koronavirüs salgınının yeni merkezi ABD ve Batı dünyası oldu. Çin Halk Cumhuriyeti’nin başını çektiği Asya ülkeleri ve Küba dünyaya dayanışma örnekleri verirken Avrupa her bakımdan olumsuz örnek olmaktadır. Hazırlıksız yakalanması bir yana en yakın komşu ve müttefiklerine dahi yardımı esirgediler. Salgınla küresel çapta mücadele yerine kendi varlıklarını kurtarma derdine düştüler. Bu yetmez gibi bir de salgın şartlarında bile Türkiye aleyhinde yalan yayma görevini sürdürüyorlar. FETÖ-PKK ve Batıcı liberaller bu propagandaya malzeme hazırlıyor.

YERLİ MALI KARA PROPAGANDA

Alman devlet kanalı ARD’nin İstanbul stüdyosundan Christian Buttkereit, Türkiye’nin korona manzarasını böyle çiziyor: “Resmi olarak Türkiye’de çok az virüse bulaşma vakası bildiriliyor. Ama buna rağmen Yönetim olağanüstü tedbirler kararlaştırıyor. İnsanların güvensizliği tırmanıyor. Bir de ölüm sonuçlarıyla ilgili çelişkili sayılar bildiriliyor.”

Bilgilerinin hepsi yerli malı. Habere göre Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkan Yardımcısı Ali Çerkezoğlu, “Açıklanan ölü sayılarına inanmaya mecburuz ama onaylamak zorunda değiliz” diyor. Çerkezoğlu, “Ülkede yeterince test uygulanmıyorsa, elbette gerçek sayılar üzerine tartışacağız. Vaka sayısının düşük olması test yapılanların azlığından ileri geliyor” iddiasında bulunuyor.

HDP SÖZCÜSÜ DE İŞİN İÇİNDE

ARD Muhabiri devam ediyor: “Geçen hafta Türkiye’de 50 binden az Kovid-19 testi yapılmış. Bu kadar test Almanya’da bir günde yapılıyor.”

Muhabirin başvurduğu bazı uzmanlar Türkiye’de vaka 0sayılarının açıklananın 50 misli olduğunu söylemiş. Vaka sayılarının başka hiçbir ülkede görülmediği kadar hızlı geliştiği belirtilmiş. Türkiye gerçekleri karartıyormuş. Bu veriler ışığında Türkiye salgının yeni üssü mü olacak diye soruluyor.

Tanık yine tanıdık. Kendisi de doktor olan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu daha önemli saydığı bir yerden Türkiye’yi vurmaya çalışıyor. “Bakanlar öyle açıklıyorlar ki sanki virüs Türkiye’ye hiç uğramamış. Ama Türkiye, Çin ile yoğun alışveriş yapmaktadır ve sıkı bir yolcu trafiğine sahiptir. Virüs İran’a geldiğinde zaten Türkiye’ye geçmişti.”

TTB Başkan Yardımcısı tedbirleri yeterli bulmuyor: “Her akşam sayı açıklamak yetmez, bütün ayrıntılar açıklanmalıdır. Diğer konularda olduğu gibi Türkiye’de bu konuda da bir şeffaflık yok.”

TERÖR DESTEKÇİLERİ SERBEST KALMAYACAK

Yine HDP Milletvekili Dr. Gergerlioğlu şöyle diyor, “Böyle bir salgın tehlikesi varken hapishaneler ağzına kadar dolu. Bakan açıklamasında virüs bulaşanların hastaneye kaldırılacağını açıklıyor. Hastalar 14 gün karantinada kalacaklar. Bu arada yeni bir yasa getiriliyor, 300 bin tutuklunun üçte biri serbest bırakılacakmış. Yandaşlar serbest kalacak, ‘terörle suçlananlar’ içeride kalmaya devam edecek.”

Bu açıklamalara Avukat ve Gazeteci Gökçer Tahincioğlu da katılıyor: “Terör suçlaması kulağa ikna edici geliyor ancak hapistekilerin çoğunluğu silahlı eyleme katılmamış ve terör örgütüyle doğrudan bir bağlantısı yok. Birçok yazar, gazeteci ve politikacı demir parmaklıklar arkasındadır.”

ARD İstanbul muhabiri, bu söylemleri değerlendirerek, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin her zamankinden daha fazla ve acil olarak çok sayıda doktor ve sağlık personeline ihtiyaç duyacağını söylüyor ve soruyor: “Virüsün yeni üssü Türkiye mi olacak?”

Sonraki Haber