Karadeniz derbisi

Trendyol Süper Lig'in 3'üncü haftası Karadeniz derbisi heyecanına sahne olacak.

Sezona istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, ligin yeni ekibi Çaykur Rizespor ile bugün saat 19.15'te karşı karşıya gelecek. Papara Park'ta oynanacak zorlu karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Mücadele beIN Sports'tan canlı yayınlanacak.

Geçen hafta Galatasaray'a 2-0 yenilen bordo mavililer, Rize ekibi karşısında kazanmayı hedefliyor. Trabzonspor'da sakatlıkları süren Mislav Orsic ve Joaquín Fernández ile Galatasaray maçında kaburgası kırılan Mahmoud Trezeguet forma giyemeyecek.

RİZESPOR ÇIKIŞ PEŞİNDE

Çaykur Rizespor ise geride kalan 2 haftada hanesine sadece bir puan yazdırabildi. İlk maçında Yukatel Adana Demirspor'a 2-1 mağlup olan yeşil mavililer, geçen hafta ise Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı. Sezona tecrübeli antrenör İlhan Palut yönetiminde başlayan Rize temsilcisi derbide rakibini yenip çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Çaykur Rizespor'da sakatlıkları bulunan Okechukwu Azubuike ile Khusniddin Alikulov'un forma giymesi beklenmiyor.

TRABZONSPOR REKABETTE ÜSTÜN TARAF

Bordo mavili ekip, Rizespor ile bu zamana dek 47 müsabakada karşı karşıya geldi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 31 galibiyet ve 9 beraberlik elde ederken, 9 mücadelede ise sahadan mağlup ayrıldı. Fırtına, Rizespor'u sahasında konuk ettiği 22 mücadelede 19 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, sadece 1 kez mağlup oldu.

TRABZONSPOR-RİZESPOR

SAAT: 19.15

STAT: PAPARA PARK

YAYIN: beIN SPORTS

HAKEM: HALİL UMUT MELER

Sonraki Haber