Kararan muzları çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz! Bir de böyle deneyin

Kararan ve yumuşayan muzlarınızı nasıl değerlendireceğinizi bilmiyor musunuz? Artık çöpe atmaya son! Hem çok lezzetli hem kolay bir tarif ile muzlarınızı değerlendirebilirsiniz. Davetlerinizde bile servis edebileceğiniz bir tarif!

Evde bozulmaya yüz tutan meyveler başınızın belası olabilir. Kolayca kararan muzlar hızlı tüketilmesi gereken meyvelerin başında gelir. Muz birkaç gün içinde tüketilmediğinde hafif kararmalar ve yumuşamalar başlar. Bu lezzetli meyve karardığında tatlı tariflerinde kullanmak için çok iyi bir seçenek oluşturur. Gelin, birlikte kahve ve çay saatlerinize farklı bir boyut kazandıracak leziz bir tarife göz atalım.

KARARMIŞ MUZLARINIZI ATMAK YERİNE MUZ TOPLARI TARİFİNDE KULLANIN

Malzemeleri seçin
Öncelikle değiştirilebilir içeriği ile beğeninize göre revize edebileceğiniz tatlı. Öncelikle kararmış muzları tezgâha alın. Daha sonra bağlayıcı öğe olarak petibör bisküvi, Hindistan cevizi veya yulafı tercih edebilirsiniz. Kakao muza en çok yakışan lezzetlerden biri! Bir tatlı kaşığı kakao hazırlayın.

Hamuru oluşturun
Muzları soyup derin bir kapta bir çatal yardımı ile ezin. Ardından petibör bisküviyi rondadan geçirerek muzun üzerine ekleyin. İçine meyve kurusu, fıstık ezmesi ve kuru yemiş ekleyebilirsiniz. Homojen bir karışım olana kadar malzemeleri yoğurun.

Hamuru şekillendirin
Hamur katı ve şekil verilebilir bir hâle geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak yuvarlayın. Yağlı bir kâğıdın üzerine şekil verdiğimiz topları koyun.

Muz toplarını tercihinize göre süsleyin
Hazırladığınız topları 5 dakika kadar dolapta dinlendirin. Ardından sevdiğiniz bir çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kürdan yardımı ile dinlendirdiğiniz topları erimiş çikolataya bulayın ve yağlı kâğıda geri koyun. Bütün toplar bittiğinde buzdolabında soğuması için biraz dinlendirin.

Davet sofraları için farklı süsleme yöntemleri uygulayın
Dilerseniz topları dinlendirmeden önce Hindistan cevizi, Antep fıstığı, fındık vb. kuru yemişler ve draje şekerler ile kaplayabilirsiniz. İçine fındık ve fıstık ezmesi dolgusu yapabilirsiniz.

Lezzetli topları saklamak için buzdolabından yardım alın
Hazırladığınız topları muhafaza etmek için aralarında boşluk bırakarak bir saklama kabına dizebilirsiniz. Ardından buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız aynı yöntemle buzdolabınızın dondurucu bölümünü kullanabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız muzlu atıştırmalığınızı çözdürmek için birkaç saat serin bir yerde bekletmeniz yeterli. Afiyet olsun!

Sonraki Haber