Karides kızartması nasıl yapılır?
Karides kızartmasının nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bugün ise bu lezzetli tarifin detaylarını paylaşacağız. Karides kızartması nasıl yapılır? İşte o tarif!
Balık sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan karides kızartmasının tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Eğer hiç denemediyseniz ve merak ediyorsanız mutlaka denemenizi öneriyoruz. Yapması da oldukça pratik! Fırın gerektirmeden, hazırlası 10 dakikayı geçmeyen bir tarif sizi uğraştırmayacaktır. Eğer püf noktalarına dikkat ettiğinizde bu tarifi evde siz de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. O halde bu lezzetli tarifin ayrıntılarına geçelim. Karides kızartması nasıl yapılır? İşte o merak edilen tarif!
KARİDES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kilo karides
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 ya da 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Unu pul biber ve tuzla karıştırın.
- Daha sonra karidesleri una bulayın.
- O sırada tavaya sıvı yağı ekleyin.
- Yağ biraz kızınca karidesleri içine atın ve tereyağı ekleyin.
- 10-15 dakika kızarttıktan sonra hazır!