Kars böreği nasıl yapılır? İşte Kars'tan mutfağınıza uzanan muhteşem lezzet...
Kars'tan mutfağınıza uzanan muhteşem bir lezzeti denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Kars böreği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tarifi incelemeye devam edin. İşte Kars böreği tarifi...
Kars böreği özellikle MasterChef programında yapıldıktan sonra çok merak edilmeye başlandı. Bugün ise Kars'tan mutfağınıza uzanan bu muhteşem lezzetin detaylarını sizle paylaştık. Siz de evde malzemelerinizde bu börek tarifini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Önemli olan malzemeleri ve püf noktalarını doğru birleştirmek olacaktır. Kars böreği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız mutlaka bu tarifi dikkatle okuyun. Birçok farklı börek tarifi bulunur ama her yörenin lezzeti farklı olur. Bazı tarifler sebzeli bazı tarifler peynirli yapılabilir. Siz kendi damak zevkinize göre bu tarifi güncelleyebilirsiniz. O halde tarifin detaylarına geçebiliriz. İşte Kars böreği tarifi...
KARS BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2 litre süt
- 125 gram tereyağı
- 200 gram beyaz peynir
- 175 gram un
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
YAPILIŞI
- İlk olarak unu eleyerek bir kabın içerisine alın. Üzerine yumurtaları kırın ve güzelce karıştırın.
- Daha sonra tereyağını eritip bu karışımın üzerine dökün. Sütü de ekleyin ve tekrardan karıştırın.
- Bir tavayı yağ ile ısıttıktan sonra 1 kepçe kadar hamuru tavaya dökün ve arkalı önlü güzelce pişirin.
- Pişirdiğiniz hamurları bir kenara alın. Öte yandan iç harcı hazırlayın.
- İç harç için peynir, tuz ve maydanozları güzelce karıştırın.
- Pişirmiş olduğunuz hamurların üzerine peynir harcını yerleştirin ve hamuru rulo şeklinde sarın.
- Daha büyük bir tavaya ya da tepsiye bu ruloları dizerek peynirler iyice eriyip pişine kadar tekrar pişirin.
- Dilerseniz 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.