Kars’a seferler şimdiden doldu

Turistik Doğu Ekspresi, Kovid-19 salgınında önlemler nedeniyle ara verdiği seferlerine 15 Aralık Çarşamba günü başlayacak. Kars'a gidecek yolcular, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada görecek. Ankara’dan Kars yönüne giden seferler önümüzdeki üç hafta boyunca dolu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, "Turistik Doğu Ekspresi'ne beklediğimizden çok daha fazla ilgi var, yolcular şu an bilet bulmakta zorluk çekiyor, ne kadar sefer sayısı arttırılırsa yine de ihtiyacı karşılamayacağını düşünüyoruz" dedi.

MASALSI YOLCULUK

TCDD Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotalarından biri olan Doğu Ekspresi, Ankara'dan hareket edip Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında 1310 kilometre yol katettikten sonra son durağı Kars'a ulaşıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uğurlayacağı yolcularıyla Ankara'dan hareket edip son durağı Kars'a ulaşacak Turistik Doğu Ekspresi ve halen seferlerine devam eden Doğu Ekspresi Treni ile kente gelen yerli ve yabancı turistler, güzergah boyunca karla kaplı Anadolu'nun içlerinde "masalsı yolculuk" yapıyor. Her iki trenin son durakları olan Kars, bu sayede özellikle kışın çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

31,5 SAATTE TAMAMLANIYOR

Ankara-Kars yönünde Erzincan'da 2 saat 50 dakika, İliç'te 3 saat 5 dakika ve Erzurum'da 2 saat 40 dakika duran turistik tren, Kars-Ankara yönünde ise Divriği'de 2 saat 50 dakika ve Bostankaya'da 3 saat 15 dakika mola veriyor.

Ankara-Kars arasında haftada 2 tren olmak üzere karşılıklı olarak yapılacak seferlerde 1310 kilometrelik parkuru 31,5 saatte tamamlayacak trenler, Ankara'dan çarşamba ve cuma günleri, Kars'tan cuma ve pazar günleri hareket edecek.

Kars'a giden yolcular, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ilk giriş kapısı olma özelliğiyle ayrı öneme sahip olan "Dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak bilinen UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'ni, Kars Kalesi'ni, Anadolu'da yapılan ilk Türk camisi Ebul Menucehr Camisi'ni, Amenaprgiç Kilisesi'ni, Ani Katedrali'ni, Dikran Honentz Kilisesi'ni, Abugamir Pahlavuni Kilisesi'ni ziyaret ediyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan ve kışın yüzeyi buzla kaplanan Kars-Ardahan arasındaki Çıldır Gölü'nü de ziyaret eden turistler, kışın 123 kilometrekare alanının tamamı buzla kaplanan bu gölde atlı kızaklarla gezinti yaparak, göl üzerindeki buzları kırıp Eskimo usulü balık avlayabiliyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ya da Ardahan'daki Yalnızçam Kayak Merkezi'nde kayağın keyfini çıkartabilecek olan turistler, konakladıkları otellerde kışın vazgeçilmez lezzetlerinden kaz eti yiyebiliyor.

Sonraki Haber