Karşımızda koalisyon var

Özbek, "Karşımızda bir koalisyon var. Birisi bir yerden saldırıyor, ötekisi ona yol gösteriyor, ötekisi öteki taraftan saldırıyor. Dillerinde Galatasaray’dan başka bir şey yok" dedi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Kemerburgaz'da yapımı süren Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen eylül ayı divan kurulu toplantısında görevde bulundukları 14 aylık süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Özbek, şunları söyledi: "Buradaki konuşmaların çok dikkatli yapılması, özellikle ticari konularda verilecek bilgilerin çok seviyeli olmasına fayda var. Bir koro şeklinde hücum var. Karşımızda bir koalisyon var. Birisi bir yerden saldırıyor, ötekisi ona yol gösteriyor, ötekisi öteki taraftan saldırıyor. Dillerinde Galatasaray'dan başka bir şey yok. Biz bu kesimle, bu koalisyonla mücadele ederiz. Vız gelir, tırıs giderler. Bu yapılan kavganın, mücadelenin içinde ne olur bizim arkamızda durun. Biz hepimizin kavgasını veriyoruz. Yönetimime, şahsıma gösterdiğiniz destekten sonra teşekkür ediyorum."

Erden Timur'un çok büyük katkı verdiğini belirten Özbek, "Erden kardeşim, gecesini gündüzüne katarak çalıştı ve Türk futbol tarihinin en yüksek değerli kadrosunu kurulmasında da çok büyük katkıları oldu. Bu kadro, sahip olduğumuz imkanları değerlendirme açısından da çok değerli. Kendisine teşekkür gönderiyorum'' diye konuştu.

FLORYA GÖNDERMESİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sık sık Florya projesiyle ilgili açıklama yapmasına da gönderme yapan Özbek, "Etrafta bizi paçamızdan aşağı çekmeye çalışan insanlar artıyor. Biz yukarı gitmeye çalışıyoruz. Sen de benimle gel yukarı. Ancak onlar, 'Hayır sen yukarı gitme. Ben seni aşağı çekeyim.' anlayışında. Florya projesi Galatasaray'ın geleceği olduğunu bilin. Ne olur bize bu çalışmalarda destek verin" dedi.

ERDEN TİMUR: KADROMUZDA 13 TANE DROGBA VE SNEİJDER

Başkan Dursun Özbek'ten önce kürsüye gelen Erden Timur, genel kurul üyelerine sunum yaptı. Timur, 2023-2024 sezonu için 218 milyon avro gelirle Türk futbol tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi. Timur, ''Bu sezonki gelirimiz 218 milyon avro. Bu tarihin en yüksek geliridir. Bir önceki sezon gelirimiz 79,9 milyon avroydu. Bu 218 milyon avroya giden iş, yayın geliri bu kadar düşerken yapıldı. Bu sezonki futbolcu maaş gideri, toplam gelirimizin yüzde 22,5 oldu. Bu da tarihin en düşük seviyesidir" dedi.

Bu sezon kurdukları kadronun kalitesine vurgu yapan Timur, "Bugüne kadarki en çok yıldız oyuncuyla kurulan takımlardan bir tanesi. Türk futbol tarihinde ilk kez böyle bir kadro kuruldu. Bu yıl kadromuzda 13 tane Drogba, Sneijder ve Melo var" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber