Karşıyaka'da keyifler yerinde

İZMİR ekibi Pınar Karşıyaka, Basketbol Süper Ligi'ndeki başarılı çizgisini FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne taşımanın sevincini yaşıyor. Organizasyonda son 16 turuna yükselen ve bu turda I Grubu'nda yer alan temsilcimiz, gruptaki bir diğer temsilcimiz Tofaş'ı önceki akşam 78-70 mağlup etti.

SARICA'DAN SAVUNMAYA ÖVGÜ

Pınar Karşıyaka'da Fransız forvet Amath M'baye 25 sayı üreterek galibiyetin mimarı oldu. İzmir ekibinde, Raymar Morgan 15, DJ Kennedy 10 ve Semih Erden de 9 sayı ile öne çıktı. I Grubu'ndaki diğer müsabakada ise İsrail ekibi Hapoel Holon, çekişmeli geçen karşılaşmada İtalyan temsilcisi Brindisi'yi 87-85 yendi.

Pınar Karşıyaka'nın deneyimli başantrenörü Ufuk Sarıca, Tofaş maçından sonra yaptığı açıklamada, özellikle savunmada iyi iş çıkardıklarını belirtti. Tofaş'ın çok güçlü bir basketbol takımı olduğuna vurgu yapan Sarıca, "Bizim için güzel bir başlangıç oldu, güçlü bir rakibe karşı oynadık. İlk çeyrekte savunmada hatalar yaptık ama sonrasında bunu düzelttik. İyi savunma yaptık. Maçı kazanmak çok önemliydi, tüm takımımı tebrik ediyorum" dedi.

Pınar Karşıyaka, gruptaki ikinci maçında 9 Mart Salı günü TSİ 22.30'da deplasmanda Brindisi ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı-yeşilliler bu maçı da kazanması durumunda gruptan çıkma yolunda büyük bir aşama kaydetmiş olacak.

Sonraki Haber