Kartal’ın ikincilik umutları da bitiyor

Son 3 haftadır kazanamayan Beşiktaş, Hatay karşısında da 3 puan çıkartamadı. Ligdeki ikincilik şansını mucizelere bırakan siyah beyazlılarda Önder Karaveli tartışılırken yeni teknik direktör için de ilk adımlar atıldı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sezon 18. kez puan kaybı yaşayan siyah-beyazlı takım, aldığı beraberlikle puanını 46'ya yükseltti. Beşiktaş bu beraberlikle üst üste üçüncü kez puan kaybı yaşadı. Ligin 28. haftasında Medipol Başakşehir ile evinde 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, geçen hafta ise Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 3 haftada 2 puan alabildi.

EVİNDE SON 4 MAÇTA 3 BERABERLİK

Beşiktaş evindeki son 4 lig maçında bir galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Söz konusu dönemde Altay'ı 1-0 yenen siyah-beyazlı ekip; Fraport TAV Antalyaspor (0-0), Medipol Başakşehir (2-2) ve Atakaş Hatayspor (1-1) maçlarını beraberlikle tamamladı. Siyah-beyazlı ekip iç sahadaki 7 karşılaşmada ise 4 galibiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

SON 8 MAÇTA 2 GALİBİYET

Siyah-beyazlı ekip, ligdeki son 8 maçta sadece 2 kez kazanabildi. Altay (1-0) ve Demir Grup Sivasspor (3-2) maçlarını kazanan Beşiktaş; Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (1-1), Fraport TAV Antalyaspor (0-0), Adana Demirspor (1-1), Medipol Başakşehir (2-2) ve Atakaş Hatayspor (1-1) maçlarını berabere bitirirken, Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu.

BATSHUAYİ GOL ATTI AMA...

Siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçiren Michy Batshuayi, iki maç sonra gol buldu. Ligin 27. haftasındaki Demir Grup Sivasspor maçında iki kez gol sevinci yaşayan Batshuayi, Medipol Başakşehir ve Galatasaray maçlarını boş geçmişti. Batshuayi, ligdeki gol sayısını ise 12'ye çıkardı. Takımını 1-0 öne geçiren golü kaydeden Belçikalı yıldız, daha sonrasında ise kaçırdığı net fırsatlarla Beşiktaş taraftarına saç baş yoldurdu. 28 yaşındaki Belçikalı forvet, özellikle 59. dakikada kaçırdığı pozisyon dikkat çekti. Kornerde boş kaldığı pozisyonda yaptığı kafa vuruşu takım arkadaşlarını bile hayrete düşürdü. Pozisyonu anlatan spiker, "Sahalarda ender görülen anlardan birini yaşadık. Bu golü atmak mı zor, yoksa kaçırmak mı?" dedi.

HATAYSPOR 4 MAÇTIR YENİLMİYOR

Beşiktaş ile deplasmanda berabere kalan Atakaş Hatayspor, yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Ligdeki son yenilgisini Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak alan Atakaş Hatayspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 5-2, VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-0 yenerken, Gaziantep FK (2-2) ve Beşiktaş (1-1) berabere kaldı. Atakaş Hatayspor ligdeki puanını ise 47'ye çıkardı.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR GELİYOR

Önder Karaveli yönetiminde son haftalarda düşüşe geçen Beşiktaş, yeni teknik direktöre imzayı attırmak için adım attı. Siyah-beyazlıların Fransız çalıştırıcı Valerien Ismael ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayacağı ortaya çıktı. Son olarak West Bromwich'i çalıştıran İsmail'e senelik 750 bin avro ödenecek.

Geçen sene Championship ekibi Barnsley'i çalıştıran ve play-off oynatan Ismael, bu sezona ise West Bromwich'te başladı. Fransız hoca sezona iyi başlasa da art arda gelen kötü sonuçların ardından yollar ayrıldı. Siyah-beyazlı idarecilerin 46 yaşındaki çalıştırıcı ile anlaşma noktasına geldiği belirtildi.

EMRE BİLGİN TARİHE GEÇTİ

Siyah-beyazlı ekibin 18 yaşındaki file bekçisi Emre Bilgin, Hatayspor karşılaşmasıyla birlikte A takımda ilk kez resmi bir maçta forma giydi. Sergen Yalçın döneminde A takıma çıkartılan genç file bekçisi, daha önce A takımla antrenmanlarda yer almasına rağmen altyapı maçlarında görev alıyordu. Emre Bilgin, Hatayspor maçıyla birlikte resmi olarak ilk kez Beşiktaş’ın kalesini korudu. Öte yandan siyah-beyazlı ekibin yedek kalecisi ise 17 yaşındaki Göktuğ Baytekin oldu. 2007/08'den bu yana Süper Lig'de görev alan en genç kaleci olan 18 yaşındaki Emre Bilgin, bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde forma giyen en genç file bekçisi oldu.

Sonraki Haber