Kartal’ın kanadı kırık!

Geçen hafta Başakşehir'e mağlup olan, bu hafta da İstanbulspor'a karşı üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaş; önemli fırsatları tepti, zirvedeki yerini kaybetti

SÜPER Lig'in 7'nci haftasında önceki akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbulspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, oynadığı kötü futbol ile sınıfta kaldı. Müsabakada iki kez öne geçmesine karşın maç boyunca temposuz ve uyumsuz bir görüntüde olan Kara Kartallar, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Beşiktaş 7'nci haftayı 14 puanla kapattı.

LİDERLİK KOLTUĞUNU KAPTIRDI

5'inci haftayı hızlı ve coşkulu futbol karakteriyle lider tamamlayan Beşiktaş, ilk şoku geçen hafta Başakşehir maçında yaşadı. 40 bin seyircisi önünde turuncu-lacivertli ekibe karşı oyunun inisiyatifini bir türlü ele geçiremeyen Kara Kartallar, bu sezon ilk kez bir lig maçında gol atamadı ve mağlup oldu. Ancak yine de siyah-beyazlıların Başakşehir'e karşı ürettiği gol pozisyonları ve mücadele düzeyi taraftarların tesellisi olmuştu.

Beşiktaş önceki akşam ise İstanbulspor karşısında sezonun en kötü futbolunu oynadı. Orta sahada Josef ve Gedson organizasyonu sağlayamadı, tüm yük Salih Uçan'ın omuzlarına bindi. Sağ kanatta Muleka çok etkisizdi. Savunmanın sigortası Saiss'in yaptığı pas hataları ise Beşiktaş kalesine gol tehlikesi olarak döndü. Bir türlü ritim bulamayan siyah-beyazlı ekip, N'Koudou ve Weghorst'un gollerine rağmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

TEKNİK EKİBİN HAMLELERİ TARTIŞILIYOR

Siyah-beyazlılar, İstanbulspor karşısında oyuncu değişikliklerinin de kurbanı oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, cezası nedeniyle takımının başında yoktu. Kulübede yer alan yardımcı antrenör Adam David Murray'in maç boyunca kulağından çıkarmadığı kulaklıklar ise Valerien Ismael ile iletişimde olduğu şeklinde yorumlandı.

Maçın ikinci yarısına girilirken, ilk golün sahibi Kevin N'Koudou'nun oyundan alınması ilk soru işaretini oluşturdu. Baş dönmesi nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan stoper Tayyip Talha Sanuç yerine bir diğer yerli stoper Emrecan Uzunhan sahaya sürülebilirdi. Ancak Beşiktaş teknik heyeti bunu tercih etmedi. 8+3 kuralı dahilinde yabancı stoper oynatabilmek için takımın en önemli parçalarından sağ bek Valentin Rosier'i oyundan çıkardı. Günün formsuz isimlerinden Josef'in 90 dakikayı tamamlaması da eleştiri topladı.

Oyuncu değişikliklerine sosyal medya hesaplarından tepki veren Beşiktaşlı taraftarlar, iyi oynayamayan takımın işleyişinin tamamen bozulduğu görüşünde birleşti.

ERSİN'E BÜYÜK TEPKİ

BEŞİKTAŞ kalecisi Ersin Destanoğlu, sezona kötü başladı. Hazırlık maçlarından bu yana kalesine gelen topları savuşturmakta sıkıntı çeken file bekçisi, İstanbulspor maçında uzak mesafeden iki gol yedi.

KAPADIĞI KÖŞEDEN...

Sarı-siyahlıların 86'ncı dakikada Ali Yaşar ile bulduğu frikik golü, akşamın en çok konuşulan anlarından biri oldu. Barajı kendi açısına göre sağ tarafı kapatacak şekilde kurduran Ersin, kapattığı sol köşeden golü yedi. Ersin'in bu frikik sırasında refleks gösteremeden hareketsiz kalması da eleştirileri beraberinde getirdi.

Genç file bekçisi, son dakikalardaki bir diğer pozisyonda ise kalesini terk etti ancak topa yetişemedi. Bu tehlikeli pozisyondan sonra Olimpiyat Stadı'ndaki Beşiktaşlı taraftarlar Ersin'i ıslıklarla protesto etti. Stattaki tepkiler 90 dakikanın ardından da devam etti.

ÇARPICI İSTATİSTİK

Bu sezon Beşiktaş kalesine 53 şut atıldı. Bu şutların 15'i kaleyi bulurken 10'u ise golle sonuçlandı. Beşiktaş kalesini koruyan Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin'in görev yaptığı söz konusu müsabakalarda isabetli şutların gol oranı yüzde 67 olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş yönetimi ile zamlı sözleşme görüşmeleri yapan 22 yaşındaki kaleci hakkında teknik heyet ve yönetimin tasarrufu merakla bekleniyor.

Sonraki Haber