Kartal'ın zirve uçuşu devam ediyor: Atiba attı tecrübe konuştu

Sergen Yalçın idaresindeki Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürüyor. Malatya deplasmanında 38 yaşındaki futbolcusu Atiba'nın golü ile kazanan siyah-beyazlılar, ikinci sıradaki yerini korudu

BEŞİKTAŞ Süper Lig'in 28'inci haftasında çok keskin bir virajı döndü. Önceki akşam deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Kara Kartallar, puanını 57'ye yükseltti ve fikstür gereği bir maçı eksik olmasına karşın ikinci sıradaki yerini korudu. Siyah-beyazlı futbol takımı, zorlu müsabakada elde ettiği 3 puanla galibiyet serisini de 4 maça çıkardı.

ATIBA YİNE HAYRAN BIRAKTI

8 Şubat 2021'de 38 yaşına basan Atiba Hutchinson, Yeni Malatyaspor karşısında oynadığı futbolla bir kez daha futbolseverlerden alkış aldı. Beşiktaş orta sahasında hücum bölgesiyle bağlantıyı sağlayan Atiba, atakların olgunlaşmasında pay sahibiydi.

Kanadalı orta saha oyuncusu, karşılaşmanın 59'uncu dakikasında rakip ceza sahasında buluştuğu topu, iki vücut çalımının ardından sert ve düzgün bir şutla ağlara yollayıp galibiyetin mimarı oldu. Bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 24 maçta forma giyen emektar futbolcu, rakip fileleri 4 kez havalandırırken, 5 golün de pasını verdi.

RAKİPLERE GEÇİT YOK

Ligde sahaya çıktığı son 4 maçı da kazanan Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda kalesini gole kapadı. Genç kalecileri Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran'ın başarılı performansıyla rakiplerine "dur" diyen siyah-beyazlılar, stoperleri Vida ve Welinton'un uyumuyla da savunmadaki istikrarını sürdürdü.

Süper Lig'de sırasıyla Konyaspor, Gençlerbirliği, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor'u mağlup eden Beşiktaş; gol yemeden tamamladığı bu süreçte rakip fileleri 8 kez havalandırdı.

YALÇIN: OYUNCULARIMIN HEPSİNE GÜVENİYORUM

Yeni Malatyaspor galibiyeti sonrasında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, çok zorlu bir maçı kayıpsız atlattıklarını belirtti. Üç günde bir maç oynadıklarını ve önemli bir galibiyet daha elde ettiklerini söyleyen Yalçın, "Kolay değil, oyuncularımız yoruluyorlar, dinlendirmeye çalışıyoruz ama fiziki mücadeleye dayalı bir oyun olduğu için onları da anlamak gerekiyor. Kazanılan bu 3 puanla yolumuzda emin adımlarla gittiğimizi taraftarlarımıza ve camiamıza çok net gösterdik. İnşallah oyunumuz bu şekilde devam eder" dedi.

İlk 11'de forma giyebilecek 20'ye yakın oyuncusunun hepsine şans vermeye çalıştığını aktaran Yalçın, "Şu ana kadar oynanan maçlarda bu oyuncuların hepsini kullandık. Birçok bölgede oyuncularımızı değiştirerek oynatıyoruz, dinlendiriyoruz. Kendi açımdan şunu söyleyebilirim, bütün oyuncularıma güveniyorum, her oyuncumu her maçta kullanabileceğimi çok net şekilde gösterdim" şeklinde görüş belirtti.

Karşılaşmadaki oyuncu değişiklikleri ile ilgili de konuşan Yalçın, "Daha güçlü bir orta saha ile karşılaşmaya çıktık. İlk yarı 0-0 bitince, gol olmayınca, bu sefer Necip’i dışarı alıp Mensah’ı oyuna dahil ettik. Adem’i de alabilirdim. Bugün Mensah, bir sonraki maçta Adem’i oynatabilirim, Oğuzhan’ı oynatabilirim, hepsine güveniyorum" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ 118 YAŞINDA! BAŞKAN ÇEBİ'DEN MESAJ

TÜRK sporunun asırlık çınarlarından Beşiktaş, 118'inci yaşını kutluyor. Birçok branşta faaliyet gösteren ve sayısız başarı ile Türk sporuna büyük katkılar sunan siyah-beyazlı kulüp, 3 Mart 1903 tarihinden bu yana sağlam adımlarla yoluna devam ediyor.

14 BRANŞTA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Beşiktaş Kulübü, günümüzde 14 branşta faaliyet gösteriyor. Siyah-beyazlı kulüp, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, kürek, cimnastik, masa tenisi, satranç ve e-spor branşlarında faaliyetlerini sürdürüyor.

Beşiktaş Kulübü, özellikle futbol branşında önemli başarılara imza attı. Futbolda ligde toplam 15 kez şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı takım, Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra en fazla mutlu sona erişen takım oldu. Beşiktaş ayrıca 9 kez Türkiye Kupası, 8 kez Cumhurbaşkanlığı/TFF Süper Kupa ve 6 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Siyah-beyazlı kulüp, Basketbol Süper Ligi adıyla organize edilen ligde 2 kez şampiyonluk yaşadı. 1974-1975 sezonunda ligde ilk şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, 2011-2012'de bir kez daha aynı başarıyı gösterdi. Siyah-beyazlı takım, ikinci lig şampiyonluğunu yaşadığı 2011-2012'de ayrıca FIBA EuroChallenge Kupası'nı da alarak bir başka önemli başarıya imza attı. Beşiktaş, söz konusu sezonda Türkiye Kupası'nı da müzesine götürdü.

Beşiktaş, Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olarak da tarihi başarılara imza attı. Siyah-beyazlı kulüp, son 11 sezonda şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı. Beşiktaş, toplamda ise 15 kez şampiyonluğa ulaştı.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün kuruluşunun 118'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: "Serencebey’de 22 cesur ve vatansever büyüğümüz tarafından kurulan, bir semt takımı olarak doğup, bir dünya kulübü haline gelen Beşiktaşımız 118 yaşında!

"118 yıldır yaşattığı gelenek ve görenekleriyle her kesimin saygısını kazanmış bir çınar olan Beşiktaşımız, milyonlarca taraftarının eşsiz desteği sayesinde ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü konumundadır.

'BEŞİKTAŞLILIK DURUŞUNDAN TAVİZ YOK'

"Şeref Bey, Baba Hakkı ve Süleyman Seba gibi abide şahsiyetleri Türk sporuna kazandıran camiamız, başkalarına da ilham olan Beşiktaşlılık duruşundan asla taviz vermemiştir."

"Şampiyonluklarla, kupalarla anılan, siyah-beyaz renkleriyle ülkemizi dünya ve Avrupa arenasında başarıyla temsil eden Beşiktaşımızın 118. yılı kutlu olsun! Şan ve şeref dolu tarihimize, yepyeni destanlar ve tertemiz şampiyonluklar eklemek için tüm gücümüzle çalışmaya, armamızda onur ve gururla taşıdığımız Ay-Yıldızımıza hizmet etmeye sonsuza kadar devam edeceğiz."

"Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başkanı olarak, kulübümüzün bu günlere gelmesinde emekleri bulunan yaşayan ve ebediyete intikal etmiş tüm değerli büyüklerimizi ve taraftarlarımızı minnetle ve şükranla anıyor; tüm Beşiktaşlıları en içten dileklerimle kutluyorum."

Sonraki Haber