Kassam Sözcüsü Ubeyde: İsrail'e katılmalarına izin vermeyin

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'e yanıt verdi. Bütün dünya ülkelerine de çağrıda bulunan Ubeyde, 'Sizin vatandaşlığınızı taşıyan hiç kimsenin işgal ordusuna katılmasına izin vermeyin. İşgal ordusunda yer alan düşmandır.' dedi.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'deki son durumla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Gazeteci Abu Taqiya'nın aktardığına göre Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları'nın 200-250 kişiyi esir aldığını açıkladı. Dünyaya çağrıda da bulunan Ubeyde, "Sizin vatandaşlığınızı taşıyan hiç kimsenin işgal ordusuna katılmasına izin vermeyin. İşgal ordusunda yer alan düşmandır." dedi.

KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ'NDEN GAZZE AÇIKLAMASI

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in kara harekatıyla ilgili açıklama yaptı. İşgalci İsrail ordusuna seslenen Ubeyde, Gazze'ye saldırı olması durumunda, Gazze topraklarının İsrail ordusunu yutacağını söyledi:

"Cesaretiniz varsa, Gazze'ye yönelik kara harekâtı başlatabilirsiniz. Bu bizim için fırsat olacak. Gazze toprakları sizi yutmuş olacak. Geçtiğimiz yıllarda işlediğiniz suçların hesabını sormak için bizim için fırsat olacak."

200'DEN FAZLA ESİR ALINDI

Gazeteci Abu Taqiya alınan esirlerin sayısının 200-250 arasında olduğunu aktardı:

"Bunların 200'ü El Kassam Tugayı'nın elinde. Geri kalanlar farklı grupların elinde. Şimdiki yoğun saldırılar nedeniyle tam bir sayıya ulaşılmış değil."

Kassam Tugayları'nın elinde yabancı uyruklu misafirlerin olduğunu kaydeden Ubeyde, bu kişilerin şartlar uygun olana kadar misafirleri olacaklarını kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde İsrail'in düzenlediği vahşi saldırılardan dolayı 22 esir hayatını kaybetti. Yabancı uyruklu birkaç misafirimiz var. Bunlara karşı misafir muamelesi göstermekteyiz. Şartlar uygun olana kadar misafirimiz olacaklar."

VATANDAŞLARINIZIN İSRAİL'E KATILMASINA İZİN VERMEYİN

Ebu Ubeyde dünyadaki ülkelere çağrıda bulundu:

"Sizin vatandaşlığınızı taşıyan hiç kimsenin işgal ordusuna katılmasına izin vermeyin. İşgal ordusunda yer alan düşmandır. İsrail kara propaganda yapmaya çalışıyor ancak bütün bunların yalan olduğunu gösterdik.Esirlere yediklerimizden ve içtiklerimizden veriyoruz. Nasıl güvenliğimizi sağlamaya çalışıyorsak onların da güvenliğini sağlıyoruz."

Sonraki Haber