Kassam Sözcüsü Ubeyde'den İsrail'e kara harekâtı yanıtı

İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları devam ederken, sınırda da tankların hareket ettiği öğrenildi. İsrail'in kara harekâtı yapacağı iddialarına Kassam Tugayları Sözcüsü Ubeyde'den yanıt geldi. Ubeyde, İsrail'in kara harekâtı yapması durumunda çok büyük kayıplar vereceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı" savaşının, Filistinli grupları birleştiren "Kudüs'ün Kılıcı" (2021) operasyonunun bittiği yerden başladığını belirtti.

KASSAM SÖZCÜSÜ'NDEN İSRAİL'E YANIT

İsrail'in savaşın alanını genişletme imasında bulunmasının kendilerini yeni seçenekler üzerinde düşünmeye ittiğini belirten Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek." dedi.

3 BİN SAVAŞÇI İŞGALE KARŞI DİRENİŞE KATILDI

Saldırı öncesi yapılan hazırlıklara ilişkin Ebu Ubeyde, "Saldırıya katılacak güçlerin eğitilmesi için yoğun bir plan yaptık. Eğitimlerin gizli kalması konusunda hassas davrandık. 3 bin askerin savaş, 1500 askerin de destek operasyonlarına katılması için plan yaptık. (İsrail'in) Gazze Tümenini yok etmek için 10 askeri müdahale noktasına ek olarak 15 noktadan saldırdık." dedi.

Sonraki Haber