Kavun çekirdeklerinden yapılıyor! Sübye nedir? Sübyeden muhallebi tarifi...

Kavun çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilen sübye oldukça faydalı. Peki daha önce hiç sübyeli muhallebi yediniz mi? İşte hafif ve lezzetli Sübyeden muhallebi tarifi...

Türk mutfağının önemli içeceklerinden biri olan sübye Tire bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Biz de en pratik şekilde hazırladığımız sübyeden çok az malzemeyle muhallebi yaptık. Süt alerjisi olanların tercih edeceği, hafif ve farklı bu tatlı tarifini denemek için sizi mutfağa alalım.

SÜBYE NEDİR?

İçeriğinde nişasta barındıran malzemelerden elde edilen sübye, Türk mutfağının önemli değerleri arasında yer alıyor. Özellikle kavun çekirdeği, badem özü, pirinç gibi nişasta barındıran gıdalardan hazırlanan sübye yapımında malzemeler önce sıcak suda bekletiliyor ve yumuşatılıyor, ardından ise bu malzemeler öğütülerek kremsi bir kıvama getiriliyor. Osmanlı döneminde sütlü tatlıların yapımında daha çok tercih edilen sübye hem tok tutuyor, hem sindirimi düzenliyor hem de sağlıklı bir uykuya yardımcı oluyor.

 SÜBYEDEN MUHALLEBİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Kavun sütü için:

1 adet kavunun çekirdekleri
2 su bardağı su

Muhallebi için:

1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı toz şeker

 

SÜBYEDEN MUHALLEBİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kavunu güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini derin bir kaba alın. Rondo yardımıyla 2 dakika çırpın.

Ardından 2 bardak su ekleyin 5 dk yüksek devirde çırpmaya devam edin.

Uygun bir tencereye kavun sütünü süzgeçten geçirip süzün.

Üzerine nişasta ve şekeri alın ve karıştırın.

Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Kaselere muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat bekletin.

Süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber