Kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji bu bölgeleri uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları yüksek sıcaklıklar konusunda uyardı. 'Ülkemizin İç, Kuzey ve Doğu Kesimlerinde Sıcaklıklar Yükseliyor' başlığı ile uyarıda bulunan Meteoroloji, il il beklenen sıcaklıkları sıraladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yüksek sıcaklık uyarısı geldi. Yapılan bu uyarıya göre Türkiye'nin iç, kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Gelecek olan bu yüksek sıcaklıklar hakkında uyarıda bulunan Meteoroloji, şehirleri il il sıralayarak sıcaklık tahminlerini listeledi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamanın ayrıntıları...

KAVURUCU SICAKLAR GELİYOR

Gelecek yüksek sıcaklıklar hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen Ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların (C);

Ankara : 29-37

İstanbul : 31-33

İzmir : 33-36

Konya : 28-36

Antalya : 33-39

Adana : 35-37

Kocaeli : 32-35

Bolu : 30-33

Samsun : 30-32

Trabzon : 28-30

Tokat : 30-40

Erzurum : 28-33

Diyarbakır: 38-42

Hatay : 33-36

aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Sonraki Haber