Kaya Koruğu turşusu nasıl yapılır?

İster salatalarınızı zenginleştirmek için kullanın, ister meze tabaklarınızı renklendirmek için, kaya koruğu turşusu sofralarınızın yeni favorisi olmaya aday! Kaya Koruğu turşusu nasıl yapılır?

Kaya koruğu turşusu, Akdeniz mutfağının tazelik ve lezzet dolu dünyasını evinize taşıyor. Kendi turşunuzu yapmak, sağlıklı bir atıştırmalık veya yemeklerinizi zenginleştiren bir lezzet katkısı sunabilir. Hem basit hem de sağlıklı olan bu tarifi denemek, Akdeniz'in enfes lezzetlerini keşfetmek için harika bir fırsat olabilir. Bu turşu, yaptığınız yemeklerin yanına çok yakışacak. Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen kaya koruğu sofralarınızı da hem tadıyla hem faydasıyla zenginleştirecek!

KAYA KORUĞU TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

  • Taze kaya koruğu yaprakları
  • Limon suyu (2-3 limonun suyu)
  • Sirke (örneğin, elma sirkesi veya üzüm sirkesi)
  • Tuz
  • Sıcak su
  • Sarımsak (isteğe bağlı)
  • Karabiber taneleri (isteğe bağlı)
  • Kaya tuzu veya deniz tuzu (isteğe bağlı)
  • Cam kavanozlar

ADIM ADIM KAYA KORUĞU TURŞUSU TARİFİ!

  • Kaya koruğu yapraklarını iyice yıkayın ve sıkın. İnce saplarından ayırın ve sadece yaprakları kullanın. Yaprakları bir süzgeçte iyice süzün ve fazla suyunu alın.

  • Cam kavanozlara kaya koruğu yapraklarını yerleştirin. Kavanozları sıkıca doldurun, ancak yaprakları sıkıştırmayın.

  • Her bir kavanoza limon suyu sıkın. Ayrıca sirke eklemek isterseniz, birkaç yemek kaşığı sirkeyi her kavanoza ekleyin. Sirkenin türüne bağlı olarak miktarı değişebilir.

  • Tuz eklemek için, her kavanoza yaklaşık bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Tuz miktarını tadarak ayarlayabilirsiniz.

  • İsteğe bağlı olarak, her kavanoza birkaç sarımsak dişi ve birkaç karabiber tane ekleyebilirsiniz.

  • Kavanozları sıcak su ile doldurun, yaprakları tamamen kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Kavanozları sıkıca kapatın.

  • Kavanozları birkaç gün oda sıcaklığında fermente etmeye bırakın. Yapraklar sirkeli suyun içinde olgunlaşacak ve turşu oluşturacak.

  • Turşularınız olgunlaştığında, buzdolabına koyarak soğutun. Soğuk servis yapabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Kaya koruğu turşusu, salatalarda, meze tabaklarında veya sandviçlerde kullanılabilir. Ayrıca sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Turşularınızın daha fazla lezzet kazanması için birkaç hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Sonraki Haber