13 gün önce Van'da kaybolan Rojin'in başörtüsü bulundu!

Van'da 27 Eylül'den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’e ait olduğu düşünülen başörtüsü bulundu. Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, başörtüsünün kızına ait olduğunu teşhis etti. Rojin'i arama çalışmaları sürüyor.

Van'da 27 Eylül'den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'e ait başörtü Van Gölü'nün kıyısında bulundu.

Van Gölü sahilinde bugün saat 15.30 sıralarında Rojin Kabaiş’e ait olduğu düşünülen başörtüsü bulundu.

Rojin'in son görüntüleri de Emniyet tarafından paylaşıldı

Ekiplerin, üniversitenin bulunduğu sahilden yaklaşık 500 metre uzaklıkta Bardaçı köyü sahillinde bulduğu başörtüsünün Rojin’e ait olup olmadığını tespiti için babası Nizamettin Kabaiş bölgeye götürüldü.

Kabaiş, başörtüsünün kızına ait olduğunu teşhis etti. Başörtüsü incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya, “Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur. 27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da bulunan KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın arama çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı birimlerden özel ekipler kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cuma günü arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyerek çıktı. 27 Eylül'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin'i arama çalışmaları sürüyor.

Sonraki Haber