Kayseri'de ne yenir, ne içilir? Kayseri'nin en meşhur yemekleri...
Kayseri tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun olarak birleştirmeyi ve günümüze taşımayı başarmıştır. İşte Kayseri'nin en meşhur yemekleri...
Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır. İşte Kayseri'nin en meşhur yemekleri...
1) KAYSERİ MANTISI
2) MEŞHUR KAYSERİ PASTIRMASI
3) PÖÇ YEMEĞİ
4) YAĞLAMA
5) KAYSERİ TİRİDİ
6) ÇİRİŞ YEMEĞİ
7) CIVIKLI
8) ÖRGÜLÜ PİLAV
9) TAHİNLİ YAPRAK SARMASI
10) ASİDE TATLISI
Kayseri’ye özgü yöresel bir tatlıdır. Farklı şehirlerde yapılmaktadır. Un helvasına benzer ama daha kıvamlı bir lezzettir.