Kayseri'deki deprem uykudan uyandırdı

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından bazı evlerde çatlaklar tespit edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) önceki gece saat 02.28'te Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem yaşandığını bildirdi. Deprem 23,75 kilometre derinlikte oldu, çevre illerden de hissedildi. Deprem pek çok vatandaşı uykudan uyandırdı. İlçenin Palas Mahallesi'nde yaşayan Ayhan Oran (43), kendisini yataktan uyandıran büyük bir deprem yaşadıklarını anlattı. Duvardaki saatin yere düştüğünü ve evinde çatlaklar olduğunu kaydeden Oran, "Hayvanlarımda bir şey yok. Birkaç parça taş düşmüş ahırımda” dedi.

Nevraz Özyaşar (80) ise depremden çok korktuğunu, çatırtı sesleri ile ayağa kalktığını ifade etti. Evdekilerin de panikleyerek pencereden çıktığını dile getiren Özyaşar, evinde çatlaklar olduğunu söyledi.

RİSKLİ BİNALAR TESPİT EDİLİYOR

Vali Şehmus Günaydın, deprem bölgesinde yaptığı incelemenin ardından açıklamada bulundu: “Mühendislerimiz çatlak olan binalarda çalışıyor. Riskli bina tespit edildiği zaman gereken işlem yapılacak. Geceden itibaren de çatlak olan binalardaki vatandaşlarımızı misafirhanelerimize yerleştirerek mağduriyetin önüne geçtik" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükkıyıç “Ufak tefek yıkıntılar, sıkıntılar, çatlaklar söz konusu” diye konuştu.

Sonraki Haber