'KDHC rejiminin sonunu göreceğiz' demişti! Kim Jong Un'dan Güney Kore liderine yanıt gecikmedi

KDHC lideri Kim Jong Un, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un Salı günü bir askeri gün etkinliğinde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) rejimini sona erdirmekle ilgili yaptığı yoruma yanıt vermekte gecikmedi.

Devlet haber ajansı KCNA'nın Cuma günü bildirdiğine göre, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong Un, egemenliklerine yönelik güç kullanma girişiminde bulunulması halinde, ülkenin nükleer silahlar da dahil olmak üzere mevcut tüm saldırı güçlerini Güney Kore'ye karşı kullanmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

'KDHC REJİMİNİN SONUNU GÖRECEĞİZ' DEMİŞTİ

KDHC'DEN GÜNEY KORE'YE YANIT GECİKMEDİ

Reuters'ın haberine göre, KDHC lideri Kim Jong Un, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u Salı günü bir askeri gün etkinliğinde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) rejimini sona erdirmekle ilgili yaptığı yorum için eleştirdi. Kim Jong Un, yorumun hangi tarafın bölgesel güvenlik ve barışı yok ettiğini gösterdiğini belirtti. KCNA'nın haberine göre Kim, Yoon'un "nükleer silahlara sahip bir devletin kapısında askeri gücün ezici karşı koyuşuyla övündüğünü ve bunun anormal bir adam olduğu şüphesine yol açan büyük bir ironi olduğunu" söyledi.

Geçtiğimiz Salı günü Güney Kore her yıl düzenlenen silahlı kuvvetler gününü, büyük bir savaş başlığı taşıyabilen balistik bir füzenin sergilendiği ve bir ABD bombardıman uçağının da geçiş yaptığı bir askeri geçit töreni ile kutlamıştı. Güney Kore devlet başkanı Yoon, yaptığı konuşmada Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni nükleer silah kullanmaması konusunda uyararak bunun "ordularının ve ABD ittifakının kararlı ve ezici bir yanıtıyla" karşılanacağını ifade ederken, "O gün Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti rejiminin sonunu göreceğiz," diye konuşmuştu.

Sonraki Haber