Kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 5 kolay ve lezzetli kek tarifi

Kek, her yaştan insanın sevdiği bir lezzettir. Yapımı kolay ve lezzetli olan kek tarifleri, özellikle ev hanımları ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilir. İşte 5 kolay ve lezzetli kek tarifi...

İşte, evde kolayca yapabileceğiniz en lezzetli 5 kek tarifi:

1. SADE KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikser ile köpürene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta eleyin.
Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyip karıştırın.
Son olarak sütü ekleyip karıştırın.
Yağlı ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Püf noktası:

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, böylece kekiniz daha kabarık olacaktır.
Kuru malzemeleri eleyin, böylece kekiniz daha pürüzsüz olacaktır.
Sütü azar azar ekleyin, böylece kekiniz daha yumuşak olacaktır.

2. KAKAOLU KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikser ile köpürene kadar çırpın.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta eleyin.
Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyip karıştırın.
Son olarak sütü ekleyip karıştırın.
Yağlı ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Püf noktası:

Kakaoyu önceden un ile karıştırın, böylece kekiniz daha homojen olacaktır.

3. ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı bitter çikolata parçaları

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikser ile köpürene kadar çırpın.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta eleyin.
Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyip karıştırın.
Son olarak sütü ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırın.
Yağlı ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Püf noktası:

Çikolata parçalarını kek hamuruna eklemeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, böylece daha kolay karışacaktır.

4. FISTIK EZMELİ KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fıstık ezmesi

Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikser ile köpürene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta eleyin.
Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyip karıştırın.
Son olarak sütü ve fıstık ezmesini ekleyip karıştırın.

5. MUZLU KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
2 adet olgun muz

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
Süt ve muzları püre haline getirip karışıma ekleyin.
Yağlı ve unlanmış kek kalıbına dökün.
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Bu tarifleri deneyebilir ve aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Ek bilgiler:

Kek yaparken kullanılan tüm malzemeler oda ısısında olmalıdır.
Yumurtaların, süt ürünlerinin ve kabartma

Sonraki Haber