'Çok sağlam bir ideolojik kişiliğe sahipti’

Vefat haberi ile tüm partilileri ve sevenleri arasında büyük bir üzüntüye yol açan Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, önceki gün Adapazarı Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ağralı’yı dava arkadaşlarının ağzından Aydınlık okurlarına tanıtmaya devam ediyoruz

Vefat haberi ile tüm partilileri ve sevenleri arasında büyük bir üzüntüye yol açan Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, önceki gün Adapazarı Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kemal Ağralı'nın cenazesine ailesinin yanı sıra; Vatan Partisi yöneticileri; MYK Üyesi Erkan Önsel, Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticisi Daşar Karadağ, İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, İl Başkan Yardımcıları Turhan Özlü ve İsmet Öğütücü, Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve il yöneticileri, Öncü Gençlik kadroları ile Sakarya İl ve İlçe Yöneticileri ve üyeleri ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Samsunlular Derneği Başkanı Adnan Pala, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Koç ile Ağralı’nın dostları ve sevenleri katıldı.
Ağralı’yı dava arkadaşlarının ağzından Aydınlık okurlarına tanıtmaya devam ediyoruz.

‘ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER YERİNE GETİRDİ’

Osman Bilge Kuruca -Vatan Partisi Merkez Eğitim Bürosu Başkanı: 12 Eylül'den sonraki toparlanma ve yeniden örgütlenme çalışmalarının önde gelen kadrolarındandı. Adapazarı zor bir yerdir. Partinin örgütlenmesi, 12 Eylül'den sonraki koşulları da düşününce ama o orada aydınlık kişiliğiyle, mutlu kişiliğiyle çok önemli görevler yerine getirdi. Her zaman umutlu ve iyimserdi. Çok sağlam bir ideolojik kişiliğe sahipti. Hiçbir cereyan onu alt edemezdi. Ben depremden sonra da beraber çalıştım. Şunu gördüm, sarsılmaz ideolojik kişiliğini, nasıl yerel politikalarla birleştirdiğini, özgür politikalar ürettiğini çok canlı olarak yaşadım. Öncü kişiliğiyle çevresinde bir saygı halesi yaratmıştı.

Mücadelemize ışık tutan bir kadro olarak her zaman anılacaktır. Bu bakımdan da son derece örnek bir devrimciydi. Kemal Ağralı'yla Adapazarı'nın sokaklarına daldığınız zaman herkesin onun büyük bir saygı duyduğunu gözlemlerdiniz. Çok etkili bir kişi de sahipti. Sakin bir görünüşü vardı ama çevresinde çok büyük bir etkiyet de yaratmıştı. Anısı mücadelemize ışık tutsun, her zaman hatırlanacak, dersler çıkartılacak bir arkadaşımızdı.

‘SAKARYA’DA BAYRAĞI HEP DALGALANDIRDI’

Fethi Sönmez - Vatan Partisi Düzce İl Başkanı: Kemal bir kere insan olarak çok yüksek karakterli, kaliteli bir arkadaşımızdı. Onunla sohbet etmekten, beraber olmaktan keyif aldığı bir arkadaştı. İnsana sıcaklık veren, rahatlık veren bir arkadaştı. Partiye sıkı bağlıydı. Hiçbir zaman sendelemedi. Deprem zamanı da onunla birlikteydik. Parti mücadelesinde bazen dalga yükselir, alçalır. Sakarya’da bayrağı hep dalgalandırdı. Bayrağı dürüp sandığa koymak yoktu onda. Önemli bir karakterdi o. İyi günde herkes güzel. O ise fırtınalarda kulaç atan arkadaştı.

'DEPREMDE SOĞUKKANLI, YARDIMSEVER, DAYANIŞMACI BİR FEDAİ İDİ'

Daşar Karadağ-Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticisi: Kemal Ağralı karakterli ender insanlardan biriydi. Parti davasına yürekten bağlı, korkusuz, zor günlerin güvenilir militanı olarak bilinirdi. Deprem felaketi sırasında soğukkanlı, yardımsever, dayanışmacı bir fedai idi. Uzun yıllar Adapazarı gibi zor koşulları olan bir kenti terketmeyi asla düşünmedi. Hiç şikayetçi olmadı. Partisi ile yattı, Partisi ile kalktı dersek abartı yapmış olmayız. Parti bölücüleri, mücadele kaçkınları onun semtine bile yanaşamadı. Bilimsel Sosyalizmin tereddütsüz savunucusu, samimimi dava adamıydı. Gözlerinin ışıltısı hiç unutulmayacak parlak bir ışık demeti gibi etrafa yansıyordu. Kibar, saygılı ve verici bir aile babasıydı. Ailesinin, Partimizin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

'ÖMRÜNÜ VATAN, EMEK MÜCADELESİNE ADADI'

Mevlüt Usta -Vatan Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı: Kemal Ağralı Ağabey'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ömrünü vatan, emek mücadelesine adayan Kemal Ağabey davanın en korkusuz neferlerindendi. Son nefesine kadar sırtından yumurta küfesini taşıdı. Okuyan, tartışan, fikri olan insandı. Sakınmadan fikrini söylerdi. Dedikoduya, hizbe prim vermedi. Parti disiplini her şeyin üstünde tuttu. Sapına kadar samimi bir insandı. Sert görünümünün altında, insani değerlere bağlı, çocuk saflığında, sevecen ama korkusuz bir kocaman yüreği vardı. Muhabbet insanıydı. Partimizin, kıymetli ailesinin başı sağ olsun.

Sonraki Haber