Kemer'de 'denizi dağa taşıdılar'

Antalya'nın Kemer ilçesinde süren yangınlarda ormanın kahramanları canını dişine taktı. Çalışmaları izleyen bir vatandaş ise 'denizi dağa taşıdılar' dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına sabahın ilk ışıklarına kadar gece görüşlü helikopterler ile müdahale edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmalarına sabah saatlerinde havalanan çok sayıda helikopter ve uçak da katıldı.

Bölgede görev yapan helikopterler, denizden aldıkları suyu yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle alevlerin yayılmaması için mücadele ediliyor.

"ADAMLAR DENİZİ DAĞA TAŞIDI"

Söndürme çalışmalarını evinin önünden izleyen Bayram Kesen, “Yangın mezarlıktan başladı. Yukarıya kadar dümdüz geldi, sonra yangın yeniden buraya geldi. Biz de tedirginiz uyumadık hiç. Yangına sürekli bakıyoruz. 3 gündür bu alana bakıyoruz. Adamlar çalışıyor, denizi resmen dağa taşıdılar. Sönmüyor gerçekten adamlar denizi dağa taşıdı Allah razı olsun. Yangın şuanda arkaya geçti. Bizde de bir tedirginlik var, kozalak patlasa bu tarafa gelir” diye konuştu.

ORMAN KAHRAMANLARI SEFERBER OLDU

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, hava araçlarının toplam 431 saat uçuş gerçekleştirdiğini dile getirerek 1.963 sorti yaptığını dile getirdi. Aynı zamanda Kemer'de çıkan yangına 7 bin 230 ton su ile doğrudan müdahale edildi.

"KEMER BÖYLE BİR YANGIN GÖRMEDİ"

Göynük Değirmendere bölgesinin doğu ve batıdan açılan yollarla ve serilen 4 kilometrelik hortumlarla abluka altına alındığını dile getiren Topaloğlu, “Yangın aşağı inerse ilk müdahale yapılacak. Yerleşim yerleriyle ilgili bir sıkıntı yok. İnşallah biran önce biter ormanın içinde canlılarda var. Sarp bir kayalık, bu şekilde mücadele devam ediyoruz. Denizin yakın olması çok büyük bir avantaj. Göynük Kemer yakın zamanda böyle bir yangın görmedi. İnşallah ülkemiz dünyanın yer bir yangın görmez” ifadelerine yer verdi.

Sonraki Haber