Kendi elinizle toplayıp satın alabiliyorsunuz! İstanbul'da

İstanbul'da yer alan bazı tarlalarda vatandaşlara satın alacakları ürünleri kendi elleriyle toplama imkanı sunuluyor. İstanbullular Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Beykoz ve Şile gibi ilçelerde bulunan tarlalardan elleriyle topladıkları ürünleri sofralarına taşıma fırsatı ediniyor.

Hem taze sebzeleri dalından koparmak hem de doğayla iç içe bulunmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri de Çatalca'nın Kabakça Mahallesi'nde yaşayan Gülser Oktay'ın tarlası. 10 yıldır, 15 dönümlük arazisinde vatandaşlara dalından istediği sebzeyi seçme fırsatı sağlayan Oktay, eşiyle birlikte 30 yıldır tarımla uğraştığını söyledi.

Oktay, "İnsanların tarlamıza girmesine müsaade ediyoruz. Böylelikle herkes beğendiğini, istediğini alıyor. İşi zevkle yapınca bazı zorlukları görmezden geliyorsun. Ürettiklerini gördüğünde dinleniyorsun. Üretmeden tüketmek de olmuyor. En güzel şey de ürettiğini yemektir." diye konuştu.

Tohumları tarlaya şubat ayında ektiklerini, mayıs ayında ise yetişen fideleri diktiklerini dile getiren Oktay, şu ifadeleri kullandı:

“Haziranda salata, temmuzda ise domates, biber ve karpuzla hasadımıza devam ediyoruz. Hasadımız ekim ayına kadar da sürüyor. Daha sonra kışlıklarımızı, karnabahar ve lahana ekiyoruz. Bu şekilde bir yılımızı geçiriyoruz.".

Tarlada kalmayı ve insanları ağırlamayı hava koşulları el verdiği sürece devam ettiklerini kaydeden Oktay, bahçede hafta sonlarında ekstra bir yoğunluk yaşandığını belirtti.

Oktay, çocuklarıyla birlikte tarlaya gelen insanların kışlık yiyecekleri için özellikle bu aylarda hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Hem Avrupa hem de Anadolu yakasından gelenlerin olduğunu aktaran Oktay, fikrin kaynağının ise eşi olduğunu söyledi.

Sonraki Haber