Keşfetmeye tutkulu gezginler için işte Türkiye'nin saklı plajları
Türkiye'yi keşfetmeye doyamayan kaşifler bu liste sizin için oluşturuldu! Ülkemizde yer alan farklı ve gizli birçok plaj ve koy bulunuyor. Sizler için derlenen Türkiye'nin saklı plajları listesi ile ülkemizin saklı köşelerini göreceksiniz! Temiz bırakmayı sakın unutmayın...
Habire keşfeden, bilinmeyen yerler ve saklı cennetlerin kaşifleri gezginler bu haber sizi ilgilendiriyor! Yazın sonuna varmadan bu saklı plajları kesinlikle görmelisiniz? İşte kimsenin duymadığı harika ötesi Türkiye'nin saklı plajları listesi! Doğası ile büyüleyen muhteşem plajlar sizi bekliyor... Peki siz bu plajlar içerisinde daha önce kaçını duydunuz? Hangi plaja gittiniz?
TÜRKİYE'NİN SAKLI PLAJLARI
Birbirinden harika bu saklı plajları görmeden yazı bitirmeyin! En azından birini olsun mutlaka görmelisiniz! İşte o plajlar...
PHASELİS KOYU PLAJI
Antalya’ya yaklaşık 58 km. Kemer’e 12 km. mesafedeki eski bir Likya Antik Kenti olan Antalya plajlar içerisindeki Phaselis Koyu, tarih ve doğanın mükemmel birlikteliğini yansıtan enfes doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Tarihi kalıntıların plaja kadar uzandığı koyun, çam ağaçlarıyla kaplı olması ve her zaman ziyaretçilerini memnun edecek temizlikteki denizi, bölgeyi sadece bir antik kent olmaktan çıkararak, yaz mevsiminin doyasıya yaşanacağı bir yeryüzü cennetine dönüştürüyor.
Phaselis Koyu konumu:
Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya
KABAK KOYU
Muğla plajları arasında yer alan saklı plaj Kabak Koyu, dünyanın koruma altına alınmış olan 100 dağ arasında bulunan Babadağ’ın eteklerinde, yaban hayatı, endemik bitki çeşitliliği ve 200 metrelik koyu ile özellikle de genç seyahat severlerin tercih ettiği bir doğa harikasıdır. Fethiye merkeze 33 km uzaklıkta ve Uzunyurt (Faralya) köyünün Akdeniz’le birleştiği bakir bir koyda konumlanan Kabak koyu, son yıllarda kamp tutkunlarının en çok tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor.
Kabak Koyu konumu:
Adres: Uzunyurt, Kabak Sokak, 48300 Fethiye/Muğla
GİDEROS KOYU
Batı Karadeniz’deki kartpostallık bir manzaraya sahip olan Gideros Koyu sessiz sakin bir tatil isteyenler için adeta biçilmiş bir kaftan niteliğinde. Gözlerinizi açtığınızda hem yeşili hem de maviyi görebilmenin huzurunu yaşamak isteyenler burada bulunan otel veya pansiyonların birinde konaklayabilirler. Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan bu koy doğanın tüm güzelliğini gözler önüne seriyor. Gideros Koyu ziyaretinizi yaz mevsiminde gerçekleştirirseniz gezi, sizin için çok daha güzel bir hal alacaktır. Burada denize girebilir ve balık tutabilirsiniz.
Gideros Koyu konumu:
Adres: Gideros Koyu, Gideros Yolu No:23/2, 37600 Abdulkadir/Cide/Kastamonu
YAPRAKLI KOY PLAJI
Mersin plajları içerisindeki Yapraklı Koy Plajı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmekte olan, Mersinlilerin ve turistlerin en çok tercih ettiği koylardan biridir. Denizinin turkuaz rengi ve havuz görünümünde oluşu herkesi büyülemektedir. Denizinin içinde soğuk su kaynağı bulunduğundan temiz bir koydur. Silifke’nin en temiz plajlarından biri olan Yapraklı Koyda, doğanın bir mucizesi olan beş farklı noktada su kaynağı bulunmaktadır. Bir yandan soğuk bir yandan ise sıcak suyu hissedebileceğiniz nadir yüzme noktalarından biridir. Ayrıca sadece soğuk su kaynağıyla değil çevresinde var olan kayaları ile de ünlüdür.
Yapraklı Koy Plajı konumu:
Adres: Atakent, 33920 Silifke/Mersin
BOYABAĞI KOYU
Karaburun İzmir’in en bakir ilçelerinden. Uzun yıllar bir gidiş bir geliş, bol virajlı yolu olması ve SİT uygulamaları nedeniyle yapılaşmaya açık alan bulmanın zorluğu ilçenin vahşi yapılaşmaya teslim olmasını engelledi. Karaburun’un merkezi de dahil dört bir yanında Ege’nin saklı köylerinin izleri var. Yaz aylarında Çeşme, Foça gibi ilçelere akın akın gidilmesine rağmen Karaburun hala bu bölgelere göre çok sakin. İzmir plajları içerisindeki saklı plaj olan Boyabağı Koyu, Karaburun’da denize girmek için en iyi seçeneklerden biri.
Boyanağı Koyu konumu:
Adres: İnecik, 35970 Karaburun/İzmir