Kesilen sütü sakın çöpe atmayın! İçine 1 yemek kaşığı eklerseniz cildi 10 yaş gençleştiriyor, gözenekleri sıkılaştırıyor...

Evde yemek yaparken sütünüz kesildiyse sakın üzülmeyin! Kesilmiş sütü çöpe atmak yerine hazırlayacağınız bu maske tarifiyle cildiniz gözeneklerden arınıp, daha canlı bir görünüme kavuşacak!

Ev yapımı yoğurdun, peynirin, tereyağının tadı paha biçilemez. Ama işler bazen hiç de istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Özellikle yoğurt yaparken süt kesilebiliyor. Kesilen sütle yapacağınız yoğurt ise istenilen tadı vermiyor. Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız ve sütü çöpe atmak zorunda kalacağınızı düşünüyorsanız moral bozmanıza gerek yok! Güzellik uzmanları kesilen sütün içerisindeki minerallerin cilt sağlığına oldukça faydalı olduğunu söylüyor. Evde doğal malzemelerle yapabileceğiniz bu cilt maskesiyle cildinizi gözeneklerden arındırabilirsiniz!

KESİLMİŞ SÜTTEN CİLT MASKESİ YAPIMI

Kesilmiş süt, yağ içeriği düşmüş bir süt çeşidi olduğu için cilde faydalı olabilecek birçok besin içerir. Cildi besleyici ve nemlendirici özellikleri nedeniyle kesik süt, evde cilt maskesi yapımında kullanılabilir. Kesilmiş sütü direkt yüzünüze uygulayabileceğiniz gibi evdeki doğal malzemelerle de harika bir cilt maskesi yapabilirsiniz!

Malzemeler

2 yemek kaşığı kesilmiş süt
1 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu

KESİK SÜTTEN CİLT MASKESİ TARİFİ

Kesik süt, bal ve limonu yukarıda belirttiğimiz oranlarda bir kaba alın.

Eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz limonu daha az miktarda ekleyebilirsiniz. Hassas bir cildiniz varsa limonun içerisindeki asit cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.

Tüm malzemeleri birbirine tamamen geçene kadar karıştırmaya devam edin.

Cildinize maskeyi uygulamadan önce cildinizin temizleyip kuruladığınızdan emin olun.

Maskeyi yüzünüze eşit bir şekilde uygulayabilirsiniz. Göz çevresinden kaçınmayı unutmayın.

15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla maskeyi cildinizden arındırın.

Ardından kurulayıp nemlendirmeyi unutmayın!

Maskeyi düzenli olarak uyguladığınız takdirde gözeneklerinizin sıkılaştığını, cildinizin daha parlak ve temiz bir görünüme sahip olacağını gözlemleyebilirsiniz.

Sonraki Haber