Keyiften 4 köşe!

Valerien Ismael ile yeni bir sayfa açan Beşiktaş, bir puanla ayrıldığı Trabzonspor ve 4-1 kazandığı Alanyaspor maçlarındaki futboluyla taraftarına ümit verdi. Yoluna 3-4-3 taktiğiyle devam eden Kara Kartallar, özellikle kanat oyuncularının artan performansı ile sonuca gidiyor 

SPOR Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında evinde konuk ettiği Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Beşiktaş, sezonun kalan kısmına umutla bakıyor. Teknik direktör Valerien Ismael'in göreve gelişinden sonra adeta yeniden doğan Kara Kartallar, Avrupa kupalarına katılım hakkı almak için son bir atılım yapma hedefinde.

Yaklaşık 40 bin taraftarının desteğiyle elde ettiği Alanyaspor galibiyetinin ardından puanını 50'ye yükselten siyah-beyazlılar, galibiyet serisi yakalayarak sezonu ilk 4 içerisinde bitirmeyi amaçlıyor.

GEÇİŞ SÜRECİNİ ATLATMAK ÜZERE

Siyah-beyazlı ekibin başında iki maça çıkan Fransız teknik direktör Valerien Ismael, iki zorlu müsabakada da sınavı geçti. Geçen hafta, Süper Lig'de şampiyonluğun açık ara favorisi Trabzonspor'a karşı yeni sistemi 3-4-3 ile galibiyete daha yakın taraf olan Beşiktaş; bu hafta da 52 puanlı Alanyaspor karşısında iştahlı oyunuyla sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Ismael, göreve geldikten hemen sonra yaptığı açıklamada olduğu üzere, Beşiktaş serüvenine 3-4-3 ile başladı. Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarına aynı diziliş ve kadro ile çıkan 46 yaşındaki teknik direktör, savunmada Montero, Vida ve Welinton'a şans tanıdı. Rıdvan Yılmaz ve Rosier'i kanatlarda kullanan Ismael, orta sahanın ortasında Josef ve Can'a süre verdi. Ismael'in hücum hattındaki tercihleri ise Teixeira, Ghezzal ve Batshuayi oldu.

Ismael’in Beşiktaş’ının topa sahip olmaktan çok tempolu oyunla sonuç almaya yönelik bir anlayışı benimseyeceğini söylemek mümkün. Fransız teknik adam da Alanyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada bunu vurgulayarak, “Tempomuz arttıkça daha fazla çözüm üreteceğiz. Henüz ilk maçlarımızı oynuyoruz. Öz güvenimiz arttıkça daha çok çözümümüz olacak. Futbolda topa sahip olmanın çok önemi yok. Günün sonunda 4-1 kazanan biz olduk ve en önemli taraf budur. Maç 3-1 iken rakibin çözüm aradığı durumlarda, özellikle attığımız 3'üncü golde rakibi hataya zorladığımızı söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Vodafone Park'taki Beşiktaşlıların büyük desteği ile karşılaşan Ismael, maç sonunda kızlarıyla tribünleri selamladı.

ROSIER VE GHEZZAL'A YARADI

Beşiktaş'ın yeni dizilişi en çok da Valentine Rosier ve Rachid Ghezzal'a yaradı. Geçen sezon kazanılan iki kupanın mimarı olan Rosier ve Ghezzal, Ismael ile yeni bir başarı sayfası açtı. Sağ kanatta birbirine daha yakın oynayan ikili, siyah-beyazlı ekibin hücumlarında daha çok söz sahibi oluyor. Rosier ve Ghezzal’ın artan verimi, Beşiktaş hücumları için can suyu niteliğini taşıyor.

Son dönemde performansı git gide artan Ghezzal 3-4-3'lü son iki maçta iki asist yaparken, Rosier ise 1 gol ve 2 asistle ön plana çıktı. Öte yandan, Beşiktaş'ın genç sol kanat oyuncusu Rıdvan Yılmaz da oyunun iki yönünde katkı vermeyi başardı. Rıdvan, Alanyaspor maçında Güven Yalçın’ın attığı golün pasını verdi.

GÖZE ÇARPAN SORUNLAR...

Siyah-beyazlıların yeni sisteminde öne çıkan en önemli problem orta sahanın ortasında. Ismael'in iki maçta da ilk 11'de şans verdiği Josef ve Can Bozdoğan defansif anlamda üstüne düşeni yapsa da toplu oyunda beklenen üretimi sağlayabilmiş değil. Özellikle Alanyaspor orta sahasının önceki akşam bu ikiliyi bozmakta zorlanmadığı görüldü. Valerien Ismael, bu bölgede Can Bozdoğan yerine sakatlığını atlatan Miralem Pjanic'i tercih edebilir ancak Fransız teknik adam bu durumda yabancı sınırını aşmamak için bir yabancıdan feragat etmek zorunda kalacak.

Diğer sorun ise üçüncü bölgede, sol ön tarafta. Sezon boyunca beklentilerin altında kalan Brezilyalı oyuncu Alex Teixeira, yeni sistemde de performansını artıramadı. Ismael'in bu bölgede Larin ya da N'koudou'ya ilk 11'de şans vermesi çok muhtemel.

BATSHUAYİ, BİR ACAYİP ADAM!

BEŞİKTAŞ'ın çok konuşulan Belçikalı forveti Michy Batshuayi, önceki akşam Alanyaspor karşısında oynadığı futbolla alkış topladı. Bu sezon bir türlü istikrar yakalayamayan, çevre kontrolü ve kaçırdığı goller nedeniyle zaman zaman Beşiktaş taraftarınca protesto da edilen Batshuayi, Alanya ekibi karşısında attığı 2 golle yıldızlaştı.

GOL KRALLIĞI İÇİN İDDİALI

Zik-zaklı grafiği ile sezonun en çok tartışılan isimlerinden biri olan Batshuayi, ligde attığı gol sayısını 14'e yükseltti. 28 yaşındaki futbolcu, gol krallığı yarışında Kasımpaşa'dan Umut Bozok ile ikinci sırayı paylaşıyor. Zirvede ise 15 golle Hatayspor'lu Ayoub El Kaabi var.

Sonraki Haber