Kılıçdaroğlu A takımını belirliyor! İnce ayrılık hazırlığı yapıyor

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olan ve partiden ayrılma hazırlıkları yapan eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin önümüzdeki hafta kararını duyurması bekleniyor.

CHP Olağan Kurultay’da seçilen Parti Meclisi, partinin bölünme tartışmalarının sürdüğü bir ortamda bugün ilk toplantısını yapacak. Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasıyla başlayacak toplantıya, 60 kişilik Parti Meclisi üyelerinin yanı sıra 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de katılacak. Muharrem İncenin yeni parti kuracağı tartışmalarının gölgesinde yapılacak PM toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, partinin yürütme organı MYK’yı oluşturan genel başkan yardımcılıklarına ve genel sekterlik görevine PM üyeleri arasından atama yapacak.

MUHALİFLERLE BİRLİK GÖRÜNTÜSÜ

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında sürpriz bazı isimlere yer verebileceği ifade ediliyor. Muharrem İnce’nin ayrılık sinyallerinden sonra “partide birlik ve beraberlik” görüntüsü vermek için yeni MYK’da bu kez Hakkı Süha Okay ve Gökhan Günaydın gibi bazı muhalif isimlere de yer verebileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın oluşturulması ve korunmasında önemli rol oynayan, yerel seçim sürecinde sorumluluk üstlenen Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel, Fethi Açıkel ve Gamze Akkuş İlgezdi'nin göreve devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

18 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterden oluşan MYK'nın yapısında, birkaç rötuş dışında, radikal değişiklikler yapması beklenmeyen Kılıçdaroğlu’nun, mevcut kadrosunun çoğuna yeni dönemde de görev vereceği ifade ediliyor.

MYK’DA YENİ İSİMLER

Kılıçdaroğlu’nun, Aykut Erdoğdu’nun PM'ye seçilememesi üzerine zayıflayan ekonomi yönetimini İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile güçlendirebileceği ileri sürülüyor. Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin dış ilişkiler ya da eğitim alanına kaydırılabileceği belirtiliyor. Basınla ilişkiler ve kurumsal iletişimden sorumlu koltuğa da gazeteci, eski RTÜK üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un atanması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı yeniden MYK’ya alacağı da ifade ediliyor.

İNCE, ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

CHP Kurultayında muhalefetin genel başkan adaylarına destek vermeyen Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun “dostlarımızla iktidar olacağız” sözleri ile verdiği ittifak sinyaline çok sert tepki gösterdi. Yeniden cumhurbaşkanı adaylığı düşünen İnce’yi Kılıçdaroğlu’nun “iktidar için ittifak formülü” partiden kopma noktasına getirdi.

Basına yeni parti kuracağı haberlerini sızdıran İnce’nin bu kapsamda İstanbul’da çeşitli temaslarda bulunması dikkat çekti. Arabulucu bazı girişimlere karşın İnce’nin gemileri yaktığı ve parti kurma konusunda kararlı olduğu öğrenildi.

Bu konuda bugüne kadar basına “yakın arkadaşları” üzerinden dolayı mesajlar veren İnce’nin, 12 Ağustos Çarşamba günü bir açıklama yapacağı ve CHP’den ayrılma kararını kamuoyuna açıklayacağı belirtildi. CHP’den istifa edecek olan İnce’nin yeni parti için çalışmalarını da bu aşamadan sonra resmen başlatacağı ifade edildi.

CHP yönetimi, İnce’nin parti kurma girişimleri konusunda sessizliğini korurken, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı örgütlere, bu konuda konuşmama talimatı gönderdi. İnce’nin partiden ayrılma ve parti kurma kararı kendisine destek veren arkadaşları içinde de bölünmelere yol açtı.

İnce ile beraber hareket eden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile eski Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın yeni parti girişimini yanlış ve zamansız buldukları ve İnce ile beraber hareket etmeyecekleri öğrenildi.

Sonraki Haber