Kılıçdaroğlu 'Büyük taaruz ve Atatürk'ü' anmadı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından birisi. Buna rağmen; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Büyük Taaruzu' anmaması tepki çekti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından oldu.

Büyük Taaruz'un 101. yılında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hiçbir mesaj yayımlamaması büyük tepki topladı. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığı koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihe yazılan en büyük kahramanlık destanlarından birisi olan Büyük Taaruz'u anmaması eleştirilere konu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi sosyal medya hesabından 'Büyük Taaruz'un' 101. yıl dönümünde hiçbir anma mesajı paylaşmaması dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Büyük Taaruz ile ilgili herhangi bir anma mesajı yayımlamaması Gazeteci Fatih Altaylı da tepki gösterdi. Altaylı yazdığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Altaylı, ‘Atatürk’ün koltuğunda oturup Atatürk’ü anmayanlar’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında eleştirilerini şu sözlerle kaydetti:

"26 Ağustos’ta Atatürk’ün adını anmayan kim var dersiniz. Söyleyeyim. Kemal Kılıçdaroğlu. Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanı, Atatürk’ün koltuğunun işgalcisi Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos’ta bırakın Atatürk’ü, Büyük Taarruz’u bile anmaya gerek görmemiş.

Tweet atmayı siyaset yapmak zanneden zat-ı muhterem, 26 Ağustos’da tek bir tweet atarak bile ne Atatürk’ü hatırlamış ne de Büyük Taarruz’u. Erdoğan’a ‘sevgili Erdoğan’ diye başlayan bir şeyler söylemiş, uzman erbaşların haklarını savunan bir şeyler karalamış ama ne Büyük Taarruz’u, ne Atatürk’ü, ne de Malazgirt Zaferi’ni anmış."

Uğur Dündar'da Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren isimler arasındaydı. Dündar, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta, aziz milletimizin istiklâlini kazanmasıyla sonuçlanacak Büyük Taaruz'u ve Atatürk'ü anmadı! Evet Tayyip Bey andı, Kemal Bey anmadı! Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor!.."


Sonraki Haber