Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarına sert çıktı! 'Okumuyorsunuz, söylediklerimi aktaramıyorsunuz'

Genel seçimlerden yenilgi ile ayrılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda seçimleri örnek göstererek sitem etti. Söylediklerinin vatandaşlara aktarılmadığını öne süren CHP lideri, "Kendi bastığımız kitapçıkları okumuyorsunuz." dediği öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe kongreleri süreci devam ederken dün partisinin genel merkezinde ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP lideri Ankara'daki ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda genel seçimlerde söylediklerinin vatandaşlara anlatılmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu bu tutum dolayısıyla ilçe başkanlarına sitem etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

"KENDİ BASTIĞIMIZ KİTAPÇIKLARI OKUMUYORSUNUZ" 

"Okuma kültürünü partide oturtmamız lazım. Kendi bastığımız kitapçıkları okumuyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, "Partinin tarihini de iyi bilmemiz lazım. Eski dönemlerine hâkim olmamız lazım. Bir milletvekili çıkıp ‘CHP şu tarihte cami yıktı’ dediğinde o dönemi doğru anlatamadığınız için bu gibi şeyler üstümüze kalıyor. Halbuki böyle şeyler hiç yaşanmadı" sözlerini sarf etti. 

CHP lideri grup toplantılarında söylediklerinin sahaya aktarılmadığını öne sürerek "Grup toplantılarında söylediklerim sahada tekrarlanmıyor, insanlar duymuyor. Böyle olunca da biz yapacağımızı anlatamamış oluyoruz. Sahada tekseslilik sağlanamıyor" eleştirisinde bulunduğu belirtildi. 

Kılıçdaroğlu yaklaşan yerel seçimlerle ilgili ise örgüte, "Kişiye dokunmadan yapılan siyasetin anlamı olmuyor. Bire bir görüşerek insanları kazanın" dediği öğrenildi. 

Sonraki Haber