Kılıçdaroğlu tartışmasına o isim de katıldı

CHP'li Bülent Kuşoğlu partisinin kurultay süreci ve Ekrem İmamoğlu'nun sözünü ettiği değişim fikirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kuşoğlu Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

CHP'li Bülent Kuşoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili tartışmalara nokta koydu. Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da yeniden aday olacağını söyleyen Kuşoğlu, yerel seçimlerden sonra bir değerlendirme yapacağını da ekledi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in sorularını yanıtlayan Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili tartışmaları da değerlendirdi. "Kemal beyin ifadeleri, kurultayda yeniden aday olacağı yönünde yorumlandı. Ne dersiniz?" sorusuna yanıt veren Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs akşamı bırakması durumunda büyük bir kaos yaşanacağını söyledi:

"Kemal Bey 28 Mayıs akşamı ‘Ben bırakıyorum. Ne yaparsanız yapın deseydi bugün parti çok büyük bir kaos yaşardı. Bu büyük bir haksızlık olurdu partiye karşı. 48'e kadar çıkarılmış olan muhalefet hareketine de saygısızlık olurdu. Herkes çok büyük bir yanlış yaptığını, Türkiye'yi tam 48'e getirmişken yani sonuç almaya çok yaklaşmışken bıraktığını söylerlerdi. Ama o şimdi ‘Yakında bir seçim var. Türk siyasetini sağlam bir yere kadar götüreceğim. Karmaşa ve kaos olmadan.’ diyor."

YEREL SEÇİM SONRASINDA YENİ DEĞERLENDİRME

Kuşoğlu, "Yani Kurultayda Kemal Bey aday mı olacak? sorusuna ise, "Kemal Bey aday olur ama yerel seçim sonrasında yeni bir değerlendirme yapar." cevabını verdi.

Sonraki Haber