Kilosu 450 lira ama sağlığa faydaları saymakla bitmiyor! Doğu Anadolu Bölgesi'nde üretilen...

Dokusuyla tüm peynirler arasında öne çıkan küflü peyniri denediniz mi? Peki, bu peynirin sağlığa çok fazla yararı olduğunu söylesek? Doğu Anadolu'nun bu eşsiz lezzetinin sağlık açısından önemini, bilmeyenler için araştırdık. Gelin, birçok çeşidi bulunan küflü peynirin vücuda faydalarını inceleyelim

Anadolu'da çeşitli yörelerine özgü ve hatta birçok ülkenin dahi kendine has küflü peyniri var. Kilosu 250-450 lira arasında değişen küflü peynir, çeşidine göre farklı fiyatlardan satışa sunuluyor. Vitamin ve mineral deposu bu peynir türünü kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. İşte kalp sağlığından bağışıklık sistemine kadar sayısız yararı olan küflü peynirin faydalarından bazıları...

Kemik sağlığını destekler

Küflü peynir diğer süt ürünleri gibi kalsiyum açısından zengin bir besin. Örneğin 30 gram küflü peynirdeki kalsiyum oranı 150 mg'dır. Özellikle osteoartrit gibi eklem hastalıklarıyla baş edebilmek için vücutta depolanan kalsiyum miktarı oldukça önemli. Küflü peynirden aldığınız kalsiyum miktarı sayesinde sağlıklı kemik yapısına sahip olabilirsiniz. Böylece sağlıklı eklemlere kavuşabilir, hastalıklara karşı kalkan oluşturabilirsiniz.

Kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür

Küflü peynir tüketimiyle ilgili yapılan bazı bilimsel araştırmaların neticesinde küflü peynir tüketen insanların kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin düştüğü söylenebilir. Oldukça tehlikeli hatta ölümcül olabilen bu hastalıkların oluşmasını engellemek için düzenli olarak küflü peynir tüketebilirsiniz. Aynı zamanda küflü peynir tüketerek kanın pıhtı atmasını önleyebilir ve bu hastalıklar için önemli olan kolesterol seviyesini de dengelemeye yardımcı olabilirsiniz.

Romatizmayla başa çıkabilir

Yaş ilerledikçe çeşitli romatizma hastalıklarının belirtileri başlayabilir. Şişliklerin ve ağrıların görüldüğü artrit gibi sancılı hastalıklarla başa çıkmak için küflü peynir tüketebilirsiniz. Böylece çektiğiniz acıyı azaltabilir, eklemlerde meydana gelen iltihabın sökülmesini sağlayabilirsiniz.

Bağışıklığı arttırır

Küflü peynirde enfeksiyonlara karşı antiseptik özellik bulunur. Özellikle kolayca florası değişebilen bağırsakları ve diğer hastalıklara karşı vücudu korur. Doğal antibiyotik olarak da değerlendirilen küflü peynirle aynı zamanda potasyum, sodyum, çinko ve fosfor ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Böylece pek çok hastalığı henüz oluşum aşamasındayken sonlandırabilirsiniz. Ayrıca içeriğindeki A ve D vitaminleri sayesinde bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz.

Sonraki Haber