Kim Jong Un'dan Güney Kore'ye mesaj: 'Yabancı ve düşman bir ülke'

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un, yaptığı ordu teftişi sırasında Güney Kore'yi 'yabancı ve düşman bir ülke' olarak nitelendirirken, askerleri zihinsel olarak güçlendirme ve savaş yeteneklerini artırma çağrılarında bulundu.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un, Kore Halk Ordusu'na yaptığı teftiş ziyaretinde Güney Kore'yi "yabancı ve düşman bir ülke" olarak nitelendirerek, ordunun savaş yeteneklerini artırma çağrısında bulundu.

'YABANCI VE DÜŞMAN BİR ÜLKE'

Kim Jong Un, dün Kore Halk Ordusu'nun 2. Kolordu karargahına düzenlediği teftiş ziyaretinde ordunun savaş icra yeteneklerini artırma çağrısı yaptı. Kim, "ülke topraklarını güvenilir şekilde savunan ve sınıra yakın ön saflarda her zaman yüksek alarmda tam savaş hazırlığını sürdüren" büyük kombine birimlerin subay ve askerlerine moral için çıktığı ziyaret sırasında, Güney Kore'yi "yabancı ve düşman bir ülke" olarak nitelendirdi.

Kim, mevcut durum hakkında brifing aldıktan sonra kolorduya bağlı savaş operasyonlarına hazır askeri birliklerin savaşa hazırlık durumlarını inceledi. Silahlı kuvvetlere, "Güney Kore'nin yabancı ülke ve açık şekilde düşman ülke olduğu acı gerçeğini" hatırlatan Kim, Güney Kore'den resmi adı olan Kore Cumhuriyeti'nin kısaltması olan KC ifadesini kullanarak bahsetti.

'ASKERLERİ ZİHİNSEL OLARAK GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Reuters'ın haberine göre, Seul'deki Kuzey Kore Araştırmaları Üniversitesi Başkanı Yang Moo-jin, "Kim yaptığı yorumlarla cephedeki askerleri zihinsel olarak güçlendirmeye çalışıyor." dedi.

Öte yandan, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin ülkeyi Güney Kore topraklarına bağlayan karayolu ve demiryollarını iki gün önce patlatarak tamamen kapattığını hatırlatan Kim Jong Un, bu hamlenin "sadece iki ülkenin fiziksel olarak ayrılması değil, aynı zamanda Seul ile süregelen kötücül ilişkinin de sona erdiği ve "komşu ülkedeki vatandaşlarla ilgili gereksiz ilgilenme ve mantıksız yeniden birleşme fikrinin tamamen ortadan kaldırıldığı" anlamına geldiğini söyledi.

Sonraki Haber