"Kim Milyon Olmak İster" birincisi depremde korku dolu anları anlattı

"Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında milyonluk ödülü kazanarak tanınan Arda Ayten, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, büyük bir yıkım ve korkuya sebep olurken enkaz altında kalan vatandaşlar için arama-kurtarma çalışmaları son hız devam ediyor.

Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve ağır yaralandığı deprem bölgesinden art arda paylaşımlar yapılıyor.

'Kim Milyoner Olmak İster'e 2019 yılında katılarak milyonluk ödülün sahibi olan Arda Ayten de deprem esnasında yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Daha önce Kahramanmaraş'ta Tıp eğitimi aldığını, İskenderun'da yaşadığını ifade eden Ayten, depremi anbean yaşadığını anlattı.

Gece 04.00 civarında annesinin çığlıklarını duyduğunu söyleyen ünlü isim, "Gözümü açar açmaz üzerime devrilmekte olan dolabın kapaklarını fark ettim. Kendimi korumaya çalışarak dolaba direndim. Annem kapının açıklığında bana seslenirken dolabın altına sıkışıp kalmışım. Komşularımızdan biri yetişti, dolabı kaldırdılar ve gövdemi altından çıkarabildik." şeklinde konuştu.

Sonrasında evden çıktıklarını ve beklemeye başladıklarını ifade eden Ayten, etraftakilere tıbbi olarak yardımcı olabilecekleri bir ekip oluşturduklarını dile getirdi.

Bir deprem daha olduktan sonra tavandan üzerine bir şey düştüğünü de ekleyen Ayten, insanların ateş yakarak dışarıda ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Isınmaya çalışan grubun yanına gittiklerinde ağlamaya başladığını anlatan 25 yaşındaki ünlü isim "Yanlarına gittik. Bize fazlasıyla iyi davrandılar. Ben ağlamaya başladım. Bayağı bir süre ağladım." diyerek sözlerini sürdürdü

"BİLİNCİMİ KAYBETTİĞİMİ ZEHİRLENDİĞİMİ FARK ETTİM"

Dışarıda oldukları için çadır kurduklarından bahseden Ayten "Çam odununun zehirleyici kokusunu çekerek - çünkü arabaya gidip yatmayı denedik ancak kar yağıyordu ve çok soğuktu - içeride ısınmaya çalıştık. Bir yerden sonra bilincimi kaybettiğimi, zehirlendiğimi fark ettim. Annemi de alıp dışarı çıktık." dedi.

Sonraki Haber