Kim ne derse desin en güzeli evde olur: Sadece 15 dakika içerisinde hamurunu dahi kendinizin hazırlayacağı gözleme yapıyoruz!
Gözleme lezzetine evde de ulaşmak isteyenler için bu tarif müthiş bir pratiklik sunuyor. Peki gözleme tarifi nasıl yapılır? İşte gözleme tarifi ve gerekli olan malzemeler…
Lezzetli hamur işlerinden biri olan gözleme, gün içerisinde olduğu gibi kahvaltıların da en iyi lezzetlerinden biri olarak sofralarımızdaki yerini alıyor. Günümüzde hemen hemen her versiyonunun yapıldığı gözlemeleri evde hem hazır yufka ile hem de hazırlanacak olan hamur ile yapmak mümkün oluyor. Gözlemenin bu tarifi ise, yufkasını dahi kendinizin hazırlayacağı tam bir ev yapımı tarif sunuyor.
Yufkasından iç harcına kadar bir gözlemeyi her şeyiyle evde yapmak isteyenler için bu tarif son derece pratik hazırlanışı ile büyük bir kolaylığı garanti ediyor. Üstelik gözlemenin bu tarifi az malzemeyle yapılıyor. Peki gözleme tarifi nasıl yapılır? İşte gözleme tarifi ve gerekli olan malzemeler…
GÖZLEME MALZEMELERİ
Evde gözleme yapmak için yaklaşık 30 dakika kadar bir hazırlık süresi ayırmanız gerekiyor. Pişirme süresi 15 dakika olan bu tarifin ölçülerinden 6 adet gözleme çıkıyor. İşte gözleme için gerekli olan tüm malzemeler:
Hamuru için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
- 2,5 su bardağı lor peyniri
- Pişirmek ve yağlamak için;
- 1 küçük kase sıvı yağ
TARİF
Gözlemenin hamurunu hazırlamak için ilk olarak derin bir kabın içerisine unu koyun. Unun ortasını çukur haline getirerek; sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyin. Ardından hamuru karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edince hamuru bezelere ayırın ve bezelerini üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alın. Tezgahı hafif unlandıktan sonra dinlenmiş bezeleri bir tabak büyüklüğünde olacak şekilde incecik açın. Bezeler açıldıktan sonra iç harç için bir kaseye lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanozu koyun ve güzelce karıştırın. Ardından hamurun ortasına bu peynirli harçtan yayın ve keskin bir bıçakla fazla olan kısımları keserek hamuru gözleme şeklinde sarın. Birleşim yerlerinden açılmaması için hafifçe sıvı yağ sürmeyi unutmayın. Tüm hamurlar bitene kadar işlemi sürdürün. Son olarak kısık ateşte önlü arkalı olacak şekilde pişirin.