Kıran köylülerinden belediyeye dilekçe: 'Atadan beri köyümüzdeki toprağımızdayız'

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesinde çok sayıda köy evi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılma kararı alındı. Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı ve Kıran köylüleri, yıkımlara tepki gösterdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesinde çok sayıda köy evi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor. Kıran köylüleri, yıkıma kararına tepki gösterdi. Türk bayraklarıyla araçların önünde durdu. “Yönetici, kendi vatandaşının evini yıkar mı?” diye sordu.

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın, yıkım günü sabahında Menteşe Belediye Başkan Yardımcısıyla konuştu ardından mahalleye gitti. Aykın, yıkımların durdurulması çağrısı yaptı, bakanlıkla görüştüklerini belirtti, mağduriyete izin vermeyeceklerini ifade etti. Yıkım kararının alındığı gün boyunca vatandaşlarla birlikte olan Aykın, "Çiftçimizin tarımsal damlarını ve evlerini hedef haline getiren CHP'li Menteşe Belediyesi ve yıkım talimatından sorumlu olan tüm idari yetkililer eşitliğe aykırı işlemlerinin hesabını elbet yargıya verecek!” dedi.

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın

Menteşe Kıran Mahallesinde evlerine sahip çıkan Yapı Kayıt mağdurları, Vatan Partisi'nin yanlarında olan tek siyasi parti olduğunu belirtti. Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı'na teşekkür ziyareti de gerçekleştiren Kıran Köylüleri, ziyaretin ardından Muğla İl Sekreteri Emin Can Polat ile birlikte Menteşe Belediyesi'ne dilekçelerini teslim etti.

Kıran mahallesi sakinlerinin imzalarını taşıyan ortak dilekçede; "Aşağıda imzaları bulunan biz Menteşe ilçemiz Kıran Mahallesi köylüleri, atadan beri köyümüzdeki toprağımızda imarda, ihyada, üretimde bulunmakta yaşam sürmekteyiz. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz cennet doğanın ve ormanların bekçileri, koruyucularıyız. Her ne kadar mahallemiz sit alan olarak belirlenmiş ise de bu topraklardaki varlığımız bir kanun ihlali ya da imar rejiminin bozulması niyeti içermemektedir. Anayasamız 170. Maddesi bizim konumumuzda bulunan köylülerin koruyucu amir hükmüdür. Hiçbir yasal düzenleme veya idare tasarrufu anayasanın üzerinde değildir." ifadelerini kullandı.

Kıran Köylüleri, Menteşe Belediyesine dilekçelerini sundular.
Sonraki Haber