‘Kırmızı çizgi NATO’nun dış sınırlarıdır’

Bulgaristan ziyaretinde bulunan NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında 'kırmızı çizgi' NATO'nun dış sınırlarıdır." dedi.

Bauer Bulgaristan'ın ev sahipliği yaptığı çok uluslu muharebe grubunun kabiliyetlerinin sergilendiği ülkenin doğusundaki Novo Selo Poligonu'nu ziyaret etti.

Bauer burada ortak çalışma, eğitim ve tatbikat yapan Bulgar ile Amerikan askerlerin tatbikatını izledi.

Amiral Bauer, Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Amiral Eftim Eftimov ile katıldığı ortak basın toplantısında NATO’nun güneydoğu kanadındaki çalışmalar ile ilgili izlenimlerini aktardı.

Bulgaristan'a yaptığı ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Başbakan Kiril Petkov ve Savunma Bakanı Dragomir Zakov ile bir araya gelen NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, temasları sırasında bölgesel güvenlik konuları ve Rusya saldırısının Ukrayna'ya verdiği muazzam zararları görüştüklerini belirtti. Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyon bağlamında, Avrupa'da geçen yüzyılından bu yana "bu denli büyük bir yıkım ve göç hareketi görülmediğini" anımsatan Bauer, "NATO için yeni bir çağ başladı ve bu gelişme her zamandan daha fazla birlik içinde olmamızı gerektirir." diye konuştu.

Sonraki Haber