Kırmızı ışık tedavisi saça ve cilde iyi geliyor

ABD'li doktorlar kırmızı ışık tedavisinin (LED ışık) cilt ve saçlara iyi geldiğini savunuyor! Peki nedir bu kırmızı ışık tedavisi? Doktorlar kırmızı ışık tedavisi için ne diyor? ayrıntılar...

Kırmızı ışık tedavisi saça ve cilde iyi geliyor

ABD'li doktorlar açıkladı. Kırmızı ışık tedavisi saça ve cilde iyi geliyor. Peki doktorlar LED ışık tedavisi ( Led tışık terapisi) hakkında neler söylüyor? Yanıtlar için aşağı bakınız.

KIRMIZI IŞIK TEDAVİSİ

Kırmızı ışık tedavisi nedir?

Cilt bakımı meraklıları, kişinin cildini kasıtlı olarak bir tür radyasyona maruz bırakma fikrine refleks olarak irkilebilir. Sonuçta, güneşten gelen ultraviyole ışınlar, yaşlanma belirtilerini hızlandırmak ve en kötüsü cilt kanseri de dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olur.

Ancak Chicago merkezli bir dermatolog olan Dr. Danilo Del Campo, kırmızı ışığın - dalga boyunda yaklaşık 600 nanometrelik bir görünür ışık Spektrumu - birçok sorunu ciltten iyileştirmenin güvenli bir yolu olarak umut vaat ettiğini söylüyor ve Bilim Adamlarının etkileri araştırmaya başladığını ekliyor. 1960'larda vücutta kırmızı ışığın ışığını bulmuş ve yaraları iyileştirmede faydalı bulmuştu.

Bunun nedeni, kırmızı ışığın, "vücudumuzun benzini" olarak tanımladığı bir enerji bileşiği olan adenozin trifosfat veya ATP'nin üretimini uyarmasıdır.

ATP'yi Arttırarak, kırmızı ışık tedavisi yaraları iyileştirebilir ve saç büyümesini teşvik edebilir, diyor. En büyük ve en sağlam araştırmalar bu iki alanda kırmızı ışık tedavisinin etkinliğini göstermiş olsa da Dr. Del Campo, daha küçük çalışmaların kırmızı ışığın cildin yağ üretimini düzenleme ve böylece akneyi azaltma ve ayrıca cildin kollajenini artırma potansiyeli gösterdiğini ekliyor. üretim ve böylece yaşlanma belirtilerini azaltır.

"Henüz büyük denemelerde keşfedilmemiş heyecan verici bir alan" diyor.

DOKTORLAR KIRMIZI IŞIK TEDAVİSİ HAKKINDA NE DİYOR?

Yine de dermatologlar, mevcut klinik kanıtların kırmızı ışık tedavisini denemenin güvenli olduğunu ve birçok dermatolog ofisinde sunulduğunu söylüyor. İlgileniyorsanız bilmeniz gerekenler: Önce dermatoloğunuza danışın: Öncelikle kurul onaylı bir dermatologla görüşmeniz ve onlara kırmızı ışık tedavisiyle ilgilendiğinizi bildirmeniz önemlidir. Çoğu dermatolog, Dr. Rossi'nin evde kullanılan cihazlar yerine bu tedaviyi ofislerinde uygulayabilir. "Kırmızı ışık terapisi yapan kurul onaylı bir dermatoloğa görünmek ... muhtemelen en iyi seçeneğinizdir, çünkü kullandıkları aletler tıbbi sınıftır, standartlaştırılmıştır, bunları nasıl kullanacaklarını bilirler, doğru şekilde nasıl yerleştireceklerini bilirler. onları" diyor.

Evdeki tüm kırmızı ışık terapi cihazları eşit yaratılmamıştır: Maske gibi evde bir kırmızı ışık terapi cihazı arıyorsanız, Dr. Del Campo saygın bir şirketten veya dermatoloğunuzun önerdiği bir cihazdan satın almanızı önerir. Ayrıca, cildinizi yakmamak için özellikle maruz kalma sıklığı ve süresi söz konusu olduğunda, cihazla birlikte verilen veya dermatoloğunuz tarafından size verilen tüm talimatlara uymanızı söylüyor.

Gözlerinizi koruyun: Cildiniz için iyi olanın gözleriniz için iyi olmayabileceğini unutmayın. Rossi, "Hastalarıma evde kırmızı ışık paneli kullanacaklarsa uygun göz koruması takmaları gerektiğini söylemeyi seviyorum" diyor. "Doğrudan ışığa bakmamalılar çünkü herhangi bir göz sorununa neden olmak istemezsiniz." Cilt bakımı rutininizin geri kalanını atmayın: Unutmayın, kırmızı ışık tedavisi destekleyicidir, birincil terapi değildir, bu nedenle cilt bakımı rejiminizin, ilaçlarınızın veya düzenli güneş kremi uygulamanızın yerine kullanmayın, diyor Dr. Del Campo. Hepsinden önemlisi, kırmızı ışık tedavisinin cilt bakımınızı iyileştirebilecek bir şey olduğunu unutmayın, ancak sağlıklı cilt için bir gereklilik değildir ve kesinlikle her sorun için sihirli bir tedavi değildir.

Rossi, "Kırmızı ışıkla tedavi edebileceğinizi düşündüğünüz şeyler var ki, topikal reçetelerle tedavi etmeniz muhtemelen daha iyi olacaktır" diyor. "Kırmızı ışık tek başına onu tedavi etmeyebilir, oysa kırmızı ışığın reçeteli ilaçlarla birlikte kullanılması gerçekten yararlıdır."

Kaynak: Usatoday

Sonraki Haber