Kış çorbası arayanlar için 35 yıllık usta tavuk çorbası tarifini paylaştı! Meğer içine bir kaşık...

Meğer esnaf lokantaları tavuk çorbasını böyle yapıyormuş! İçine ekledikleri o malzeme ise tavuk çorbasının lezzetini adeta ikiye katlıyor. İşte karşınızda tam ölçüleri ile esnaf lokantası usulü tavuk çorbası tarifi ve tüm püf noktaları...

Çorbalar, özellikle kış aylarında sofralarımızdan eksik olmuyor. Ancak öyle bir çorba var ki neredeyse hiç kimse ona hayır diyemiyor. Elbette bahsettiğimiz tavuk çorbası. Her ne kadar evde en iyi malzemelerle yapsak da esnaf lokantasında içtiğimiz bir tabak sıcacık tavuk suyu çorbasının yerini ise hiçbir şey tutamıyor. Peki, esnaf lokantası usulü tavuk çorbası nasıl yapılır? Esnaf lokantaları tavuk çorbasının lezzetini ikiye katlamak için içine ne ekliyor? İşte çok merak edilen o tarif...

ESNAF LOKANTASI USULÜ TAVUK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
16 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı pirinç
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi İçin:
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu

Üzeri İçin:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı toz kırmızı biber

NOT: Bu ölçüler 8 porsiyonluk çorba için verilmiştir. 4 porsiyon için malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.

ESNAF LOKANTASI USULÜ TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1- Tavuk göğüslerini yıkayıp derin bir tencereye alın. Ardından üzerine suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Tavukları ortalama 25 dakika pişirin.

2- Pişen tavukları ocaktan alıp, etleri güzelce didikleyin.

3- Başka bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını ısıtıp üzerine bir kaşık un koyun. Unun kokusu iyice çıkarana kadar kavurun. Ardından içerisine tavuk suyunu ilave edip karıştırın.

4- Su kaynamaya başladığında içerisine pirinçleri ilave din.

5- Pirinçler bir yandan pişerken çorbanın terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta iyice çırpın.

6- Pirinçler yumuşadığında çorbanın suyundan bir kepçe alın ve hazırladığınız terbiyenin içine ekleyip karıştırın. Ardından terbiyeyi hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırarak çorbanın içerisine ekleyin.

7- Çorbaya didiklediğiniz tavuk etini, tuz ve karabiberi ekleyin. Çorba tekrar kaynamaya başlayana kadar iyice karıştırarak pişirin ve altını kapatın.

8- Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine kızdırdığınız yağı dökerek servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun!

Sonraki Haber