Kış sofralarının vazgeçilmezi: Bir kasesi vitamin bombası! İşte 4 Kaşık Çorbası tarifi...
Kış sofralarının vazgeçilmezi ve vitamin deposu sayılan 4 bakliyatı içeren 4 Kaşık Çorbası, tüketildiğinde grip ve soğuk algınlığından eser bırakmıyor. İşte 4 Kaşık Çorbası tarifi...
Kış sofralarında içimizi ısıtan, içerdiği vitaminlerle hastalıklardan koruyan çorba tarifleri araştırılıyordu. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan ve sadece 20 dakikada hazırlanan 4 Kaşık Çorbası, bir kasesi vitamin deposu olan ve neredeyse her evde hazırlanan bir çorba ve tüketildiğinde grip ve soğuk algınlığına adeta savaş açıyor. İşte 4 Kaşık Çorbası tarifi...
4 KAŞIK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1 litre kaynar su
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
Terbiye için gerekli malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
Sosu için gerekli malzemeler:
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. 4 Kaşık Çorbası için öncelikle 1 litre suyu tencereye alıp kaynatın.
2. Pirinç, bulgur, kırmızı ve yeşil mercimeği güzelce yıkayın.
3. Yıkadığınız bakliyatları kaynayan tencerenin içine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
4. Bakliyatlar pişerken yoğurt, yumurta, un ve sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Soğanı ise bir tavada kavurun.
5. Kavrulan soğana baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
6. Pişen bakliyatların suyundan yoğurtlu terbiyenin içerisine bir kepçe ekleyip karıştırın. Ardından yoğurtlu terbiyeyi tencereye ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.
7. Hazırladığınız soğan sosunu da tencereye ekleyip birkaç dakika kaynatın.
Vitamin deposu 4 Kaşık Çorbanız hazır. Afiyet olsun!