‘Kısa vadede iyileşme gözükmüyor’

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov dün yaptığı açıklamada, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerde bir iyileşmenin orta vadede gözükmediğini söyledi.

Gazetecilere verdiği demeçte Antonov, Moskova'nın aslında Washington'un girişimiyle rafa kaldırılan tam teşekküllü bir karşılıklı diyaloğu yeniden kurmaya çalıştığını söyledi. Büyükelçi, "Ülkelerimiz arasındaki diyaloğun gerekli olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Sadece Rusya ve ABD'nin çıkarları için değil, tüm uluslararası toplumun çıkarları için de gerekli.” ifadelerini kullandı.

Antonov, farklı sorunların çözümüne vurgu yaparak, "Stratejik istikrar alanında, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, küresel siber güvenlik ve iklim değişikliği alanında ortaklaşa çözebileceğimiz birçok sorunla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. Ancak Antonov, ABD’nin mevcut yetkililerin politikasının Rusya'yı her yerden kovma amacı taşıdığını söyleyerek, “Ancak Rusya'yı silmek veya saf dışı bırakmak mümkün değil. Rusya'nın katılımı olmadan çözülemeyecek, benim bahsettiğim de dahil olmak üzere sorunlar var." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Antonov aynı durumun ABD’nin "Çin'i izole etme" girişimleri için de geçerli olduğunu söyledi. Büyükelçi, "Bu kadar büyük bir gücü ve bir buçuk milyar insanı izole etmenin mümkün olduğunu düşünmenin çok safça olduğunu söylemeliyim.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber