Kısırın lezzetini en az 5 kat artırıyor! Bir yiyen birkaç tabak yemeden bırakmıyor…

Enfes lezzetiyle damaklarda şölen yaratan kısırın kıvamını tutturmakta zorlanıyor musunuz? Peki, tadı damakta kalan, tam kıvamında bir kısır yapmanızı sağlayacak bazı sırlar olduğunu biliyor musunuz? İşte kısır yapmanın püf noktaları…

Kim sofranın yıldızı olacak, herkese tarif sorduracak bir kısır yapmak istemez ki? Yapması kolay, yemesi çok keyifli bir kısır için bazı yöntemler mevcut. Eğer hazırsanız gelin, mükemmel kısır için ihtiyacınız olan püf noktalara birlikte göz atalım.

KISIRIN LEZZETİNİ ARTIRAN PÜF NOKTALAR

Kapaklı kap tercih edin

Lezzetli bir kısır için ihtiyacınız olan ilk malzeme kapaklı bir kap. Bulgurların üzerine sıcak su döküp kabın kapağını kapattığınız zaman kabın içine hapsolan su buharıyla bulgurlar istenen ölçüde şişebilir.

Bulgur seçimine özen gösterin

Kısırın ana malzemesi bulgur. Bu nedenle iyi bir kısırın olmazsa olmazlarından biri doğru bulgur seçimi yapmak. Kalın bulgur hem suyu istenildiği gibi çekmez hem pişirmeden kullanıma uygun bir tür değildir. İyi kısır yapabilmek için ince bulgur tercih etmeniz gerekir.

Baharatları doğru kullanın

Kısırın lezzetini artıran malzemelerden bir diğeriyse baharatlar. Genellikle bulgur tek başına ıslatılıyor. Ancak bulgurları ıslatmadan önce baharatları ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Bu yöntemle bulgurlar şişerken baharatlarla özdeşleşebilir. Damak tadınıza göre pul biber, karabiber, sumak, kuru nane, isot, kimyon gibi baharatları kullanarak tadına doyulmaz bir kısır yapabilirsiniz.

Suyu doğru ayarda ekleyin

Çok sulu ya da kuru bir kısır kimsenin damak tadına hitap etmez değil mi? Tam kıvamında kısır yapabilmek için ıslatırken kullanılan suyun miktarını ve ısısını ayarlamak oldukça önemli. Eğer kullanacağınız su kaynar olursa bulgurlar erir ve cıvık bir hâle gelir. Soğuk su eklerseniz de bulgurlar suyu çekmez ve şişmez. Bu nedenle kaynar olmayan sıcak su en doğru tercihtir. Tüm bulgurları ıslatacak ölçüde su kullanmaya dikkat etmeniz gerekir. Miktar olarak 1 su bardağı ince bulgur için 3/4 su bardağı su kullanmanız yeterli. Su miktarını daha iyi ayarlayabilmek için tüm suyu birden eklemek yerine azar azar ekleyebilirsiniz.

Salça tercihinizi gözden geçirin

Kısır yaparken genellikle sadece domates salçası tercih ediliyor. Ancak tatlı veya acı biber salçası da ekleyerek kısırın lezzetini artırabilirsiniz. Kısıra domates salçasıyla aynı oranda salçası da ekleyebilirsiniz.

Bu malzemeleri sona saklayın

Kısırı iyice yoğurduktan sonra yeşillikleri ekleyin. Ancak kısıra eklenen bazı malzemeler kıvamının sulanmasına neden olabilir. Bu nedenle bazı malzemeleri en son eklemeniz gerekir. Kısıra domates eklemeyi seviyorsanız tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ekleyin. Nar ekşisi ve limon suyunu seviyorsanız bu malzemeleri kısırı tüketmeden hemen önce kısırla harmanlayın. Böylece sulanmamış, tam kıvamında nefis bir kısır elde edebilirsiniz.

Sonraki Haber