Kişisel Verileri Koruma Kurumu: Merkezi veri tabanı riskli  

Hollanda’da Kişisel Verileri Koruma Kurumu (AP), belediyelerdeki kişisel verilerin merkezi bir veri tabanında korunmasının kişiler için büyük bir risk oluşturduğunu vurgulayarak hükümetin bu konuda planına tepki gösterdi.

AP, "Hükümetin kişisel verileri merkezi bir veri tabanında koruma planı, adeta bilgisayar korsanlarını davet edercesine bir plandır. Bilgisayar korsanları, kişiler hakkında aynı anda bütün bilgilere kolayca erişebilirler. Parmak izleri ve imzalar kimlik sahtekârlığı yapmak için kullanılabilir. Kasıt olmaksızın, örneğin insan hatasından kaynaklanan sızıntıların bile çok kötü sonuçları olabilir " diyerek hükümeti uyardı.

Veri Gizliliği Gözlemcisi, "Mevcut planda 'kişisel verilerden' kimlerin sorumlu olduğu şeffaf değil. Bir hata yapılması halinde farklı yetkililerin birbirini işaret etmesinden endişeliyiz. Risklerin mevcut tasarıda gerektiği gibi dikkate alınmadığını söz konusudur" diyerek, hükümete belediyelerdeki kişisel verilerin merkezi bir veri tabanında koruma planını değiştirmesini ya da geri çekmesini tavsiye etti.

Dijitalleşmeden sorumlu Bakan Van Huffelen, tavsiyeyi incelediğini ve daha sonra konuyu iyice araştıracağını söyledi.

Sonraki Haber