Kışlık domates nasıl yapılır? Kışlık domates kavanozda mı poşette mi yapılmalı?

Domates, her hali güzel olan yemeklerde kullanılan eşsiz bir sebzedir. Kahvaltıda kendisini yeriz, yemeklerde sosunu kullanırız, dolmasını hazırlarız, salçasını yaparız hatta kış için hazırlayıp dondurucuya atarız. Bugün sizlere kışlık domates nasıl yapılır onu aktaracağız.

Domatesin faydaları saymakla bitmez. Domates her yemeğe yakışan ve birçok farklı çeşitte kullanılabilecek nadir sebzelerden biridir. Domatesin girdiği yemekler lezzet kazanır. Genellikle herkesin çok severek tükettiği sebze olan domates, birçok farklı şekilde değerlendirilebilir. Dilerseniz salça yapabilirsiniz, dilerseniz doğal ketçap yapabilirsiniz, dilerseniz yemeklerde kullanabilirsiniz. Biz ise bugün kışlık domates nasıl yapılır onu aktaracağız. Kışlık domates kavanozda mı poşette mi yapılmalı? İşte kışlık domates hakkında tüm merak ettiklerinizin cevabı!

KIŞLIK DOMATES NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.

  2. Daha sonra domatesleri küp şeklinde doğrayın.

  3. Domatesleri büyük bir tencereye alın.

  4. Tencerenin içine bir miktar sıvıyağ, şeker ve tuz ekleyin. (Kullandığınız domates yoğunluğuna göre miktarlar değişebilir. 1 kilo domates için 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ayarlayabilirsiniz.)

  5. Malzemeleri ekledikten sonra önce yüksek ateşte sonra ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.

  6. Isıya dayanıklı cam kavanozlar seçip kaynar suda temizlenmesini sağlayın.

  7. Domatesler yeterince kaynadıktan sonra kavanozlara eşit bir şekilde paylaştırın.

  8. Dilerseniz pişme aşamasından sonra domatesleri blenderdan da geçirebilirsiniz.

  9. Son olarak da kavanozu ters çevirip soğumaya bırakın.

  10. Soğuduktan sonra buzdolabına koymanıza gerek kalmadan dışarıda oda sıcaklığında ağzı kapalı muhafaza edebilirsiniz.

KIŞLIK DOMATES KAVANOZDA MI POŞETTE Mİ YAPILMALI?

Bu sorunun cevabı elbette kişiye göre değişecektir. Ancak kavanozda yaptığınız kışlık domatesleri daha uzun vadede kullanacağınızı hatırlatmak isteriz. Buzdolabı poşetine konularak (pişirmeden ya da pişirip soğuduktan sonra) da kışlık domateslerinizi buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi bu kavanoz yöntemine göre daha kısa vadeli bir çözüm olacaktır. Bir kere yapıp 9-12 ay kadar bekletmek istiyorsanız cam bir kavanozda kışlık domates hazırlamanız daha faydalı olacaktır.

Sonraki Haber