Kışlık şakşuka nasıl yapılır? İşte çok lezzetli kışlık şakşuka tarifi!
Kışa özel yemeklerin tadı bir başkadır. Özellikle de kış sebzeleriyle pişirdiğimiz sonradan da buzluğa kaldırdığımız tarifler çok olur. Bugün ise kışlık şakşukayı nasıl yapabileceğinizi anlattık. Kışlık şakşuka nasıl yapılır? İşte çok lezzetli kışlık şakşuka tarifi!
Kışlık şakşuka, lezzetli ve sağlıklı bir meze veya garnitürdür. Kış mevsiminde domates ve biber gibi taze sebzelerle yapılan bu tarif, kış aylarında taze sebzelerin bulunmaması nedeniyle turşusu veya konserve sebzelerle yapılır. Kışlık şakşuka, yemeklerin yanında ya da atıştırmalık olarak servis edilebilir. Ayrıca ekmek üzerine sürerek veya sıcak yemeklerin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Şimdi ise bu lezzetli tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Kışlık şakşuka nasıl yapılır? İşte çok lezzetli kışlık şakşuka tarifi!
KIŞLIK ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı biber salçası
- 2 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3-4 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz
- Konserve biber turşusu (sivri veya çarliston biberler), isteğe bağlı
- Konserve domates, isteğe bağlı
YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye domates salçası, biber salçası, sıcak su, sıvı yağ, nar ekşisi, şeker ve tuzu ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
- Tencereyi orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve karışımı yaklaşık 30 dakika süreyle pişirin. Bu süre zarfında karışım yoğunlaşıp rengi koyulaşacaktır.
- Pişirme süresinin sonunda, ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın ve karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kışlık şakşuka hazır hale gelecektir.
- İsteğe bağlı olarak konserve biber turşusu veya domates ekleyebilirsiniz. Bunları karışıma ekledikten sonra birkaç saat veya bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Bu, tatların iyice karışmasına ve şakşukanın lezzetinin daha da gelişmesine yardımcı olacaktır.