KİT Komisyonunda ESK’de yetki tartışması

TBMM KİT Komisyonunda Et ve Süt Kurumunun (ESK) çalışmaları görüşüldü. Toplantında CHP'liler ile AK Partililer arasından yetki tartışması yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olara atanan Mustafa Kayhan, TBMM KİT komisyonuna kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vermek için katıldı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kayhan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanmadığını ve atama kararının Resmi Gazete'de yayımlanmadığını söyledi. Yavuzyılmaz, genel müdürün komisyondan konuşamayacağını belirtti. Yavuzyılmaz “Cumhurbaşkanlığı’nın üç numaralı kararnamesi çok açık. Genel Müdürlerin ataması Cumhurbaşkanı tarafından yapılması ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Kendisinin vekaleten burada yer alması için de yönetim kurulu üyesi olması gerekiyor. Bu yapılan usulsüzdür” ifadelerini kullandı.

‘BAKAN BEY GÖREVLENDİRDİ’

KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ise görüşe itiraz ederek, “Süreç başlamıştır, tamamlanacaktır ve daha sonra Resmi Gazete'de yayınlanacaktır” dedi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ise “Ben bakan bey tarafından görevlendirildim” açıklamasını yaptı. Tartışmamın devam etmesinin ardından CHP’li komisyon üyeleri toplantı salonunun terk etti.

Sonraki Haber