Kıtır kıtır turşunun formülünü ustası açıkladı! İçine bir yaprak atınca...

Biber turşusu yaparken genellikle gözden kaçan lezzet ayrıntısını, Yıldız Öz Samaha paylaştı. Usta şefe göre, biber turşusuna sadece bir adet kereviz yaprağı eklemek biber turşusunun lezzetini arşa çıkarıyor.

Hatay ve Mardin mutfağının zenginlikleri üzerine kitap yazan usta şef Yıldız Öz Samaha'ya göre, biber turşusuna sadece bir yaprak kereviz yaprağı atmak turşunun lezzetini iki katına çıkarıyor.

BİBER TURŞUSUNUN İÇİNE SADECE 1 YAPRAK ATIN

Kereviz yaprağı, biber turşusunun içerisine sadece bir yaprak atıldığında, acı/tatlı baharatımsı aromasıyla biber turşusuna lezzet katıyor. Biber turşusu yaparken sıklıkla gözden kaçan bu ayrıntı, aslında herkesin dikkate alması gereken bir lezzet önerisi olarak görülüyor.

Sonraki Haber